7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Do Krka od ponedjeljka 15. juna bez plaćanja mostarine

Krčki most – foto HRT

Do otoka Krka od ponedjeljka će se moći doći bez plaćanja mostarine, prema vladinoj odluci o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu.

U ponedjeljak, 15. juna, počinje primjena Vladine Odluke o prestanku naplate cestarine na Krčkom mostu. Naplata cestarine prestaje u 00:00 sati 15. juna.

Nakon što je na sjednici Vlade prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine, podsjetili su u saopštenju.

Iz Ministarstva prometa izvijestili su da će naplatne kućice do daljnjega će ostati, ali da će rampe biti podignute i promet će se odvijati bez zaustavljanja.

Vozila u smjeru Krka prometnom regulacijom usmjeravat će se u dvije prometne staze, dok će vozila u smjeru kopna prometovati kao i do sada odnosno jednom prometnom trakom, stoji u saopštenju.

Radovi na izgradnji mosta su započeli u julu 1976. godine, pod pokroviteljstvom predsjednika tadašnje SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita. Most su gradila preduzeća Mostogradnja i Hidroelektra četiri godine, te je svečano otvoren 19. jula 1980. godine.

Najčitanije