23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobra posjeta tokom novogodišnjih praznika

Kotor – Nova godina 2014. Foto Željko Vidinović

Prema posljednjem presjeku od 4. januara u Crnoj Gori boravi oko 17.300 gostiju, što je ostvarenje u odnosu na prethodnu godinu od 92%, a negdje 38% više u odnosu na 2019. godinu, kazao je savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacija (NTO) Amel Dedeić. Najveći broj posjeta je, kako je kazao, zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

U hotelima trenutno boravi, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, negdje oko 4.700 gostiju, kazao je Dedeić u “Dobro Jutro Crna Gore” na TVCG.

– To je 51% više u odnosu na prethodnu, a negdje oko 25% više u odnosu na 2019. godinu. Dakle, to su podaci koje trenutno imamo, to su procjene – istakao je Dedeić.

Kada u pitanju samu struktura turista, Dedeić poručuje da je najveći broj procenta sa tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i svakako Njemačke, Turske, Austrije i Rusije.

– Mi uvijek čekamo te podatke od Monstata koji su najprecizniji, ali svakako od njih se sumiraju rezultati, poslije božićnih i novogodišnjih praznika, imaćemo negdje barem približno, ja se nadam, u toku januara mjeseca, da vidimo kako se to kretalo u odnosu na prethodne godine – naglasio je on.

Dedeić je naglasio da obzirom da je bilo nekoliko programa širom našeg primorja, posjeta je bila izuzetno dobra.

– Mi smo poslije novogodišnjih praznika sproveli neku jednokratnu anketu sa lokalnim turističkim organizacijama, da vidimo kako su one zadovoljne posjetom i negdje oko 70% je kazalo da je posjeta bila izuzetno dobra – istakao je on.

Najveći broj posjeta je zabilježen u Budvi, Herceg Novom i Tivtu.

– Kada je Budva u pitanju imamo neke procjene od 30. decembra, dakle kad je bio koncert Aleksandre Prijović, negdje je bilo prisutno oko 50.000 ljudi. Kad je Tivat u pitanju, dakle 31. i 1. odnosno na koncertima Harisa Džinovića i Aca Pejovića, bilo je prisutno oko 20.000 ljudi. Kada je Kotor u pitanju, dakle za tri noći 30, 31. i 1. procjena je negdje da je bilo oko 80.000 ljudi. Dakle to nam sve govori da je posjeta bila dobra i da smo još jednom pokazali da smo, da kažem, negdje u vrhu, barem kada je region u pitanju, kada su novogodišnji dočeci u pitanju – kazao je Dedeić.

Izvor:RTCG

Najčitanije