18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dočarali ljepotu muzike u duhu tradicije maškara

Koncert učenika Vida Matjan

Koncertom u Crkvi sv. Duha učenici ŠOSMO „Vida Matjan“ iz Kotora predstavili rezultate tromjesečnog rada


Koncert pod maskama održan u Crkvi Sv. Duha- koncertoj dvorani Muzičke škole „Vida Matjan“ u Kotoru okupio je brojne učesnike-mlade umjetnike/ce, njihove roditelje, prijatelje i profesore, kako iz Kotora, tako i iz područnih odjeljenja u Risnu, Radanovićima i Lastvi grbaljskoj. U duhu tradicije maškaranja, a na Svjetski dan poezije, talentovani đaci su djela različitih kompozitora iz više epoha izveli u posebnoj atmosferi, u zanimljivoj vizuelnoj scenografiji, u kostimima i maskama, koje su osmislili specijalno za ovu priliku.

Koncert učenika Vida Matjan

Posebnu pažnju publike privukao je, kao i uvijek, horski nastup, ovoga puta sa učenicama VII, VIII i IX razreda Osnovne muzičke škole, koje je predvodila dirigentkinja prof. Dušica Ćetković. Nastupili su i najmlađi, Sofija Mačić, klavir, Jan Plahotnjik, gitara, Aleksandra Balakireva, klavir i Mihail Vidović, gitara, učenici drugog razreda osnovne škole, kojima je ovo bio prvi koncert. Tu su i stariji osnovci, klaviristi Irina Radulović, Jovana Lončar, Sava Maslakov, Una Radanović, Irina Maliković, harmonikaš Arsenij Semirukin, gitaristi Stefan Vuković i Nikolina Dževerdanović, kao i učenici Srednje muzičke škole- Anja Miljenović, violina, te solo-pjevač Valter Vlaović. U klavirskoj saradnji svirao je prof. Nikola Vučković.

Koncert učenika Vida Matjan

 U klavirskom duu predstavile su se Ksenija Ilić i Nataša Vukašinović, učenice petog i šestog razreda, te Milica Vulanović, gitara i Jovana Šujica, flauta, učenice četvrtog i trećeg razreda Srednje škole.

Kroz nastup đaka predstavili su se i njihovi profesori, koji su sa njima radili tokom prvog tromjesečja.

Koncert učenika Vida Matjan

-Ovo je prvi ovogodišnji koncert đaka iz srednje i osnovne muzičke škole, većinom oni najbolji, koji vježbaju konstantno i nastoje da se dokažu na najljepši mogući način. Prilika je lijepa da u ovu reprezentativnu koncertnu salu dođu i djeca sa seoskog područja i da osjete atmosferu i uzbuđenje javnoga nastupa. Nekima je prvi put, pošto je bilo učenika drugog razreda koji su na početku muzičkog obrazovanja – interni časovi su drugačiji, koncert je viši nivo. Jeste, koncert je kratko trajao, ali biće i sljedeći, u utorak, pa dođite, poziva nas Aleksandar Bubanja, prof. gitare.

 /M.D.Popović/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije