16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodatne količine vode za Grbalj i Krivošije

Photo: Boka News

Radi otklanjanja posljedica izazvanih sušom na području Opštine Kotor osnovan je krizni štab za vodosnabdijevanje Grblja i Krivošija u ljetnjem periodu, a sve na osnovu člana 42, a u vezi člana 84. Zakona o zaštiti i spašavanju, i člana 53. Statuta Opštine Kotor.

Krizni štab je sastavljen od predstavnika Opštine, Vodovoda i Mjesnih zajednica, a čine ga Milivoje Mišo Samardžić, predsjednik i članovi: Velimir Dragić-tehnički direktor  doo „Vodovod i kanalizacija Kotor“ i predsjednici Savjeta MZ Slavica Strahinja, Rade Popović, Marko Parapid, Milivoje Petović i Ivan Samardžić.

-Na prvom sastanku Štaba, jednoglasno je odlučeno da zbog dugog sušnog perioda sa isporukom vode se počne 20. juna 2017.godine, prema prioritetima koje će Vodovodu dostaviti Predsjednici MZ.

-Za potrebe građana koji na pomenuta područja borave povremeno i vikendom, biće normalno određene količine i izvršena isporuka, a sve prema spisku Mjesnih zajednica.

-Nosilac posla za područje Grblja je doo „Vodovod i kanalizacija Kotor“ , sa odgovornim licem Dragić Velimirom, tehnički direktor, a na području Krivošija Dobrovoljno vatrogasno društvo „Bogoljub Brezić“ iz Perasta, sa odgovornim licem  Krstom Žmukićem-komandir Društva.

O svim promjenama režima vodosnabdijevanja mještani će biti blagovremeno obavještavani preko Mjesnih zajednica i putem medija.

 

Najčitanije