14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dokumentarac Pomorskog fakulteta Kotor povodom…

“Studenti Pomorskog fakulteta” naziv je dokumentarnog filma o bivšim i sadašnjim studentima koji su svoje poruke poslali sa različitih svjetskih meridijana. Fim je urađen u produkciji Pomorskog fakulteta Kotor, povodom upisa na novu studijsku 2021/22. godin

Dokumentarac su pripremili prof. dr Tatijana Dlabač i doc.dr Stevan Kordić, a premijerno je prikazan tokom online promocije upisa koja je održana u srijedu putem Zoom platforme.

Pomorski fakultet Kotor je ovog mjeseca organizovao brojne aktivnosti u cilju promocije upisa.

“Ove godine smo se odlučili da između ostalog snimimo i kratak dokumentarni film koji traje oko pet minuta. U ovom filmu je predstavljeno 13. naših bivših i sadašnjih uspješnih studenata, neki od njih su se nalazili na brodu i poslali su nam svoje izjave sa mora, a neki su to uradili sa svojih radnih mjesta. Tokom izrade ovog videa koristili smo i snimke koji su nastali 2019. tokom priprema za proslavu 60 godina Pomorskog fakulteta Kotor. Takođe, mogu se vidjeti snimci koji su nastali na plovidbama školskim brodom “Jadran”, koje naš Fakultet zajedno sa Mornaricom vojske Crne Gore i Ministarstvom odbrane organizuje već duži niz godina o u cilju praktične obuke naših studenata, kao i snimci sa praktičnih vježbi sa broda “Vodena kočija” – kazao je doc. dr  Stevan Kordić za Radio Kotor.

Kako u ističu iz Dekanata u narednom periodu planiraju da inteziviraju saradnju i sa ostalim uspješnim studentima Pomorskog fakulteta.

Dokumentarni film ,,Studenti Pomorskog fakulteta Kotor” možete pogledati na linku:

Najčitanije