22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dom zdravlja Kotor: Apel građanima da izbjegavaju dolazak u zdravstvene ustanove bez prijeke potrebe

Dom zdravlja Kotor

S obzirom da se se nakon određenog perioda virus Covid19 ponovo pojavio u Crnoj Gori, Dom zdravlja Kotor i ovom prilikom apeluje na sve naše sugrađane da još jednom pokažu odgovornost i striktno se pridržavaju preporuka i preventivnih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije korona virusom, preporuka je da se  bez prijeke potrebe ne dolazi u objekat Doma zdravlja, već da se pacijenti najprije jave ljekarima na već poznate brojeve telefona. U ovakvim okolnostima, svaki odlazak ljekaru sa simptomima respiratorne infekcije nosi rizik za sve osobe iz okruženja, posebno stare i hronične bolesnike.

Adekvatna komunikacija telefonom sa zdravstvenom službom imperativ je u borbi protiv ovog virusa koji je trenutno glavni globalni zdravstveni problem. To se posebno odnosi na osobe koje su boravile u pogođenim područjima ili koje su eventualno imale kontakt sa oboljelim osobama. Takođe, preporučuje se hroničnim bolesnicima da za redovnu terpiju koriste elektronske servise zakazivanja ili dostupne telefonske brojeve.

U cilju bolje informisanosti naših sugrađana, na ulazu u Dom zdravlja postavljen je informativni pult, gdje medicinsko osoblje daje informacije i edukativne flajere o prevenciji korona virusa.

Građani Kotora su od početka pojave infekcije imali visok stepen svijesti i shvatili značaj prevencije u borbi sa ovim virusom, tako da smo ubijeđeni da će se i u novonastaloj situaciji ponašati odgovorno i poštovati propisane mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kontak telefoni su:

032 / 334 – 533

Glavna sestra Doma zdravlja Kotor, Marsela Mirošević

069 / 015 – 796

Epidemiolog, dr Tatjana Lalović

069 / 613 – 422

Izabrani doktori za odrasle

069 / 307 – 245

Izabrani doktori za djecu

069 / 428 – 556

Najčitanije