17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dom zdravlja Kotor nizom aktivnosti obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

dom zdravlja kotor

Povodom obilježavanja 14. novembra – Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, Dom zdravlja Kotor organizuje niz aktivnosti, u cilju pоdizаnja svijеsti građana o značaju prevencije i pravovremenog liječenja ove bolesti, kao i da se ukaže na značajnu ulogu porodice u tretmanu i poboljšanju kvaliteta života oboljelog od šećerne bolesti.

Danas će u 18 sati, u šoping centru Kamelija, biti održana edukativna radionica pod nazivom: “Porodica i dijabetes”.

O ulozi porodice u liječenju dijabetičara govoriće internista pulmolog u Savjetovalištu za dijabetese u Domu zdravlja Kotor dr Danijela Mirović, dok će o komplikacijama šećerne bolesti predavanje održati dr Sandra Perović, specijalista opšte medicine.

“Takođe, na punktu Doma zdravlja Kotor u šoping centru Kamelija, zainteresovani sugrađani imaće priliku da provjere vrijednosti osnovnih zdravstvenih parametara, tako da će im ljekarska ekipa Savjetovališta za dijabetes mjeriti nivo šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i davati informacije o liječenju i prevenciji dijabetesa i savjete o zdravim stilovima života, a dijeliće se i edukativni materijal” – saopšteno je iz Doma zdravlja.

Najčitanije