10 C
Kotor

Slušaj online radio

Domaća hrana, seminari i revija rukotvorina

Promenada Luštica Bay

Seminar o turizmu i ruralnom razvoju sa predavnjima dr Ilije Morica, Đorđa Bulajića i Svetozara Radonjića biće organizovan tokom dvodnevnog bazara hrane i domaćih proizvoda Boke i okruženja pod nazivom „U susret proljeću / Hello Spring“ koji se ovog vikenda održava na šetalištu u marina naselju Luštica Bay.

Dr Ilija Moric održaće predavanje na temu „Poljoprivredni turizam“, predstavnik Agroklastera Nikšić, Đorđe Bulajić će govoriti „O klasterima i organskoj poljoprivredi“, a predavanje inženjera Svetozara Radonjića iz Agrovite biće na temu „Crnogorski brendovi u hrani“.

Festival domaće hrane, proizvoda i rukotvorina organizuju Sekretarijat za turizam i održivi razvoj opštine Tivat i kompanija Luštica Development.

 „Akcenat dvodnevnog događaja je na promovisanju lokalnih poljoprivrednih proizvođača, tako da će oko 20-tak prijavljenih učesnika, uz Instititut zdrave organske hrane, Agroklastera Nikšić  i kompaniju Agrovita iz Podgorice, imati priliku da tokom dvodnevne manifestacije promovišu svoje proizvode i usluge. U opštini Tivat u prošloj godini registrovano je 47 poljoprivrednih gazdinstva, od kojih 36 imaju proizvodnju na teritoriji opštine Tivat, što predstavlja povećanje od blizu 50 % u odnosu na prošlu godinu. Interesovanje za poljoprivrednim prozvodima, pogotovo onim organskog porijekla, raste iz dana u dan. Upravo iz tog razloga sa aspekta djelovanja našeg Sekretarijata i uopšte Opštine uradićemo sve što je u našoj moći da još više unaprijedimo poljoprivredu“, saopštio je sekretar za turizam i preduzetništvo Petar Vujović.

Sajam – Luštica Bay

Tokom bazara koji počinje sutra u 10 sati biće priređena i škola pripemanja čaja, program za najmlađe posjetioce uz crtanje, slikanje i takmičarske igre, reviju domaćih gastro delicija. Među individualnim izlagačima su proizvođači sira, rakije, zimnice, slatkog, meda, sapuna i ljekovitog bilja. Proizvode će ponuditi i proizvođači voća, povrća, domaćeg vina, sokova i ulja. Učenici OŠ “Drago Milović” i SŠ “Mladost” će na svojim štandovima prikazati sve ono što su njihove marljive ruke stvorile proteklih mjeseci.

Od Tivta do Luštice postoji redovna autobuska linija prevoznika Blu Line.

Najčitanije