25 C
Kotor

Slušaj online radio

Domaće goste u Budvu privukli popusti za produženi vikend

Budvanska rivijera

Specijalne akcije povodom praznika Dana državnosti koje su pripremile dvije najveće budvanske hotelske grupe dale su rezultat – tokom produženog vikenda u Budvi boravilo je više domaćih gostiju u odnosu na početak sezone.

,,Budvanska rivijera“ i ,,Montenegro stars hotels group“ ponudili su paket-aranžmane sa popustima od 35 do 50 odsto. Tako boravak od 10. do 15. jula u hotelu ,,Aleksandar“ košta 32 eura, a u rizortu ,,Slovenska plaža“ 28 eura za dio sa tri zvjezdice i 31 euro za dio sa četiri, dok je boravak za djecu do 10 godina besplatan. U hotelu ,,Palas“ u Petrovcu 48 eura košta pun pansion.

Zbog interesovanja za akciju koju su imali tokom praznika kapacitet hotela ,,Splendid“ je sa 39 odsto koliko njen iznosio prije praznika povećan na 50, a u hotelu ,,Montenegro“ 70 odsto. U hotelu ,,Montenegro“ polupansion košta 78 eura, i to za četvoročlanu porodicu ako su u pitanju dva djeteta uzrasta do 11 godina, a u hotelu ,,Splendid“ 140 eura uz besplatan polupansion za jedno dijete uzrasta do 11 godina.

GOSTI

Kako je za Pobjedu kazala portparolka HG ,,Budvanska rivijera“, Jelena Kaluđerović odziv domaćih gostiju za praznike bio je zadovoljavajući, a sa otvaranjem granica stigli su i gosti iz inostranstva.

– ,,Slovenska plaža“ ima 1016 smještajnih jedinica i teško je popuniti cijelu, ali gostiju ima. Tu su i turisti iz Francuske, Slovenije, Švajcarske, Danske, Bjelorusije, a preko turoperatora ,,Derturistik“ imali smo goste iz Mađarske i Slovačke. To su podaci koji nam daju realnu dozu optimizma. ,,Slovenska plaža“ je poseban hotel, brend naše grupacije, Budve i Crne Gore. Gosti su uvijek oduševljeni. Hoteli sa pet zvjezdica su viđeni u svijetu, ali šarm ,,Slovenske plaže“ je rijedak – kaže Kaluđerović.

Ona navodi da je ,,Budvanska rivijera“ potpisala ugovore o saradnji i sa sindikalnim organizacijama u Crnoj Gori u okviru kojih zaposleni imaju mogućnost odloženog plaćanja boravka.

– Orijentisali smo se na domaće goste, spustili smo cijene i oni su dobro reagovali. U saradnji sa Hipotekarnom bankom kroz kampanju ,,Ljeto za 10“ ponudili smo mogućnost ljetovanja na deset rata bez ikakvih dodatnih troškova i kamate. Potpisali smo ugovor o saradnji i sa fondom PIO i Savezom udruženja penzionera ugovor. Penzioneri mogu ljetuju u hotelima ,,Aleksandar“ i ,,Slovenska plaža“ i da plaćaju na šest mjesečnih rata, i od njih smo dobili upite – objašnjava Kaluđerović.

INTERESOVANJE

Hoteli ,,Montenegro“ i ,,Splendid kompanije ,,Montenegro stars hotels group“ otvoreni su 5. odnosno 21. juna. PR menadžer Maja Vukićević kazala je da i u njihovim hotelima preovladavaju domaći gosti, a kao zanimljiv podatak navodi da u hotelu ,,Montenegro“ od 2004. godine 90 odsto gostiju je iz Crne Gore.

– ,,Montenegro“ je tradicionalno omiljeno odmorište za strance i svake godine njegova klijentela je 100 odsto strana. Međutim, zbog trenutne situacije to se promijenilo, pa sada imamo najviše domaćih gostiju. Takođe, imamo i goste iz inostranstva, interesovanje je zaista veliko jer su impresionirani onim što radimo u hotelu. Prijatno smo iznenađeni što su nas norveški, njemački i ukrajinski mediji zapazili kao primjer pozitivne prakse u korona režimu rada. U skladu sa ekonomskom moći u ovom trenutku procijenili smo da idemo na najviši nivo sa sanitarnm mjerama, a da cijene što više snizimo – kazala je Vukićević.

Na Jazu posao opao za dvije trećine, nade polažu u avgust

Jedna od najatraktivnijih plaža u Budvi, Jaz, takođe imala je više posjetilaca tokom produženog prazničnog vikenda. Stefan Dobrosavljević koji je zadužen za izdavanje ležaljki u okviru plažnog bara ,,Jedro“, kaže da je radnim danima situacija znatno drugačija.

– Posao je u odnosu na prošlu godinu u ovo vrijeme opao za dvije trećine. Smanjili smo kapacitete ležaljki na 90 kompleta, to znači da naš dio može da primi oko 200 ljudi. Tokom radnih dana posao značajno opada, dok za vikende punimo 80 odsto kapaciteta. Većinom dolaze domaći gosti. Nade polažemo u avgust, nadamo se da će se situacija smiriti, da će se granice otvoriti i da će nam doći i turisti iz regiona i inostranstva – kazao je Dobrosavljević.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije