20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Domu zdravlja Tivat uručen novi ultrazvučni aparat vrijedan 30.000 eura

Domu zdravlja Tivat danas je uručen novi ultrazvučni aparat za potrebe ginekologije, vrijedan 30.000 eura, koje je obezbjedilo Ministarstvo zdravlja.

“Dijagnoza i preventiva su pola izliječenja, tako da se radujemo i izražavamo zadovoljstvo. S obzirom na broj pacijenata, registrovanih žena i na obim posla koji je posebno povećan u ljetnjim mjesecima tokom turističke sezone, mislim da nam je dobro došao ovaj izuzetno  vrijedan aparat zadnje generacije, 4D tehnologijie.

Mi danas u Tivtu imamo registrovano oko 2.000 žena koje koriste naše zdravstvene usluge, bez prolaznih pacijenata,  kojima će od danas biti na usluzi  ovaj najsavremeniji ginekološki ultrazvučni aparat…” – kazala je između ostalog prof. dr Jasminka Anđelić direktorica Doma zdravlja Tivat.

Ona je ovom prilikom istakla saradnju sa Opštinom Tivat koja je preuzela inicijativu oko prikupljanja sredstava za nabavku još jednog ultrazvučnog aparata za internističku rentgen dijagnostiku, obzirom da je stari uređaj već dotrajao.

Direktorica Anđelić demantovala napise pojedinih medija o nedostatku ljekova i opreme

prof. dr Jasminka Anđelić

Direktorica Doma zdravlja Tivat prof. dr Jasminka Anđelić demantovala je današnje pisanje pojedinih medija da u Domu zdravlja Tivat nedostaju zaštitne maske, hiruške rukavice  i pojedini ljekovi.

“Iznenađeni smo ovakvim informacijama, apsolutno imamo sve. Nama se niko od građana nije žalio. Ovakve dezinformacije nikome ne služe” – poručila je Anđelić

Izvor:M.M.

Najčitanije