16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Donatorski bazar hrane zaposlenih hotela Regent – 2.000 eura donacija za JK “Delfin“

Donatorski bazar hrane

Donatorski bazar hrane koji je u utorak održan u organizaciji zaposlenih hotela Regent Porto Montenegro iz Tivta, rezultitrao je sa sakupljenih ukupno 2.000 eura novčanih sredstava koja su uručene Jedriličarskom klubu „Delfin“ iz Tivta.

Ovaj novac će biti upotrebljen za kupovinu nove jedrilice olimpijske klase „Laser“ koja služi za trening, domaća i međunarodna takmičenja mladih jedriličara.

Dvadeset zaposlenih u hotelu Regent Porto Montenegro na bazaru je pripremilo ukupno 24 jela, a na meniju se našao dijapazon delikatesa širokog geografskog porijekla iz više država iz kojih dolaze zaposleni u ovom luksuznom tivatskom hotelu: od ruštula iz Crne Gore do egzotičnog i vrlo hvaljenog Pad Thai specijaliteta tajlandske kuhinje.

„Raduje nas što smo u jednoj opuštenoj atmosferi upoznali jedriličare koji ime svog kluba i grada pronose širom Evrope. Osim što navijamo za naše jedriličare, drage volje smo uzeli učešća za unapređenje uslova u klubu. Jedriličarstvo kao sport reflektuje suštinu života u Tivtu i Boki Kotorskoj – život uz more i poštovanje mora, spretnost u kretanju i ponašanju na kopnu i brodu. Upravo ovom donacijom dajemo doprinos za dalji razvoj autentičnih vrijednosti zajednice u kojoj živimo i radimo“ – kazala je Elena Ljiljanić, PR & marketing menadžer hotela Regent Porto Montenegro.

Donatorski bazar hrane

Jedriličarski klub „Delfin“ okuplja 42 takmičara u klasama Optimist i Laser, te više od 150 članova, a baštini tradiciju dugu 71. godinu. Takmičari „Delfina“ nosioci su razvoja sportskog jedrenja u Tivtu, višestruki osvajači titula državnih prvaka u klasi Laser, te osvajači trofeja na značajnim međunarodnim takmičenjima na evropskom i svjetskom nivou. Domaćini su međunarodne regate EuropaCup  koji će se održati od 6. do 9. oktobra u Tivtu.

„Zahvalni smo zaposlenima hotela Regent, posjetiocioma, gostima hotela i Porto Montenegra, svim prijateljima i članovima kluba koji su pokazali interesovanje i podršku za JK „Delfin“. Kontinuirano stvaramo generacije jedriličara koji su iskoračili na međunarodnu scenu i ostvarili zapažene rezultate u olimpijskoj klasi Laser (ILCA).  Generacije mladih kod nas stiču nautičku kulturu i osnovna pomorska znanja. Organizacijom međunarodnih takmičenja pozicionirali smo grad na mapu značajnih jedriličarskih destinacija i predstavili izuzetne prirodne potencijale Boke za dalji razvoj jedrenja. I kao sporta i kao izuzetnog unosnog vida sportskog turizma“- istakla je ovom prilikom Aleksandra Janičić, sekretarka JK „Delfin“.

Najčitanije