11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

MD Boka: Značaj maslinarske proizvodnje za razvoj ruralne sredine u programskom području prekogranične saradnje

Obnova starih maslinovih stabala i maslinika

“Značaj maslinarske proizvodnje za razvoj ruralne sredine u programskom području prekogranične saradnje” između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, naziv je konferencije koja će se održati u petak i subotu 16 i 17. septembra2022. u Tivtu, hotel Palma.

Organizator konferencije je Maslinarsko društvo “Boka” – Boka Kotorska, jedan je od partnera u projektu COopeR “Povezanje konkurentnosti maslinarske proizvodnje u programskom području kroz prekograničnu saradniu”

Projekat je sufinansiran sredstvima EFRR i lPA 11 fondova Evropske unije, a sprovodi se u okviru lnterreg lPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora.

Na skupu, koji organizuje Maslinarsko drustvo “Boka” kao jednu od projektnih aktivnostl., govoriće predstavnici projektnih partnera iz sve tri zemlje, Grad Mostar (vodeći parnter), Hrvatska gospodarska komora, lnstitut za jadranske kulture i melioraciju krša, Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i Maslinarsko društvo Boka, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, lokalnih uprava Thvta, Kotora i Herceg Novog, predstavnici nacionalnih institucija za podrčku iz sve tri drzave partnera, visokoskolskih ustanova, kao i eksperti za maslinarstvo, organizacije maslinara, SMES, udruženja maslinara, privrednici, prozvoda€i, maslinari, akteri u oblasti maslinarstva.

Najčitanije