14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Donirali umjetničke slike Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota”

Donacija slika

ZU Specijalna bolnica za psihijatriju “Dobrota” Kotor danas je ugostila je predstavnike Fakulteta za dizajn i multimediju – Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice, mr Svetlanu Dragojević – pradavača  i studente: Jelena Ćosović – studentkinja grafičkog dizajna, Maša Mirković – studentkinja modnog dizajna.

Tom prilikom, predstavnici su Bolnici donirali 30- tak umjetničkih studentskih radova, umjetničkih slika, sa namjenom da iste oplemene i ukrase hodnike Odjeljenja bolnice i zajedničke prostorije koje koriste štićenici ove ustanove.

Donacija slika

U ime Bolnice, donaciju je primio, V.D. direktora Bolnice dr Aleksandar Mačić – spec.psihijatrije. sa kojima je razgovarao o značaju donacije za Bolnicu, potencijalnoj budućoj saradnji i društvenoj odgvornosti Fakulteta.

“Zahvalni smo svim dosadašnjim donatorima koji su uvijek spremni da iskažu empatiju i društvenu odgovornost prema ranjivim društvenim kategorijama. Donirati znači dati doprinost opštem dobru, društvu i društvenoj zajednici, predstavnici Fakulteta umjetnosti UDG-a današnjom posjetom su nam pokazali da doniranje daje zaista dobar osjećaj, kako donatoru, tako i primaocu donacije” – kazao je v.d.direktora dr Mačić.

Najčitanije