22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dozvoljene posjete u Domu starih ” Grabovac” u Risnu

Risan- Dom starih Grabovac

Domu starih ” Grabovac” u Risnu od danas su dozvoljene su posjete po preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Posjete će biti organizovane svakim danom u periodu od 10.30 do 14.00 sati uz obaveznu najavu i tačno određenom terminu.

Omogućene su posjete korisnicima ukoliko posjetilac ima dokaz da je prošlo 14 dana od kompletne vakcinacije a ne više od 180 dana, negativan rezultat PCR testa ne stariji od 72h, dokaz o infekciji SARS CoV2 ne mlađi od 14 dana i ne stariji od 180 dana.

Omogućene su posjete korisnicima u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja te se organizuju prema unaprijed utvrđenom rasporedu, na način da se može održati razmak od dva metra između svih osoba.

osjetioci imaju obavezu cijelo vrijeme da nose masku i da se pridržavaju drugih mjera zaštite (dezinfekcija ruku i sl.).

Omogućene su posjete korisnicima u unutrašnjim prostorima pružaoca usluga kada iz objektivnih razloga posjetu nije moguće organizovati u spoljašnjim prostorima pružaoca usluga. Posjete su ograničenog trajanja i organizuju se prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Posjete su dozvoljene isključivo pojedincima/kama uz obavezno nošenje lične zaštitne opreme (hirurška maska) uz obaveznu najavu, mjerenje temperature i dezinfekciju ruku i obuće na samom ulasku u krug ustanove.

Zakazivanje termina je moguće ostvariti radnim danima u periodu od 08.00 do 14.00 sati na sljedeće brojeve telefona:

Odjeljnje gerijatrije (H paviljon) 067 149 006

Odjeljenje psihogerijatrije (G paviljon) 067 149 003

Odjeljnje palijativne njege i odjeljenje demencije 067 149 004

Molimo sve zakazane posjete da poštuju termine i obavezu nošenja LZO, kao i da sa sobom ponesu lični indentifikacioni dokument (ličnu kartu ili pasoš) i fotokopiju potrebnih potvrda (dokaz o vakcinaciji, negativan PCR test i dokaz o infekciji Sars Kov 2 – orginal potvrda na uvid).

/I.K./

Izvor:Pobjeda

Najčitanije