15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Ipak je koaliciona vlast u rasulu

Herceg – Novi – Foto Boka News

“Dakle, koalicija na vlasti u Herceg Novom je u rasulu. Za Demokrate nećemo ponavljati da su osvjedočeni manipulatori i majstori obmana samo ćemo dodati još i da ne govore istinu. Kako drugačije opisati iskazivanje lažnog viška novca u Predlogu završnog računa budžeta za 2021. godinu na koji im je ukazala DRI pa njihov predsjednik to pravda softverskom greškom”, saopšteno je danas iz OO DPS Herceg Novi.

Nijesu govorili istinu ni kada su govorili da ne zapošljavaju rukovodioce bez konkursa jer su tako postavljali, pa i dalje postavljaju, rukovodioce sekretarijata, direktore ustanova i preduzeća sve u statusu v.d. Nijesu govorili istinu ni kada su govorili da skoro 79% zaposlenih ne prima dodatak na zaradu za izuzetni uspjeh na radu i kada su na godišnjim odmorima i bolovanjima. Sve je to potvrdio predsjednik Opštine i Demokrata uz naglašavanje da je to posljedica naslijeđene prakse u lokalnoj upravi zaboravljajući da su to mogli naslijediti jedino od sebe samih jer su vršili vlast i u prethodnom mandatu, poručuju iz DPS-a Herceg Novi.

“Dobre stvari i dobre projekte koje su, kažu, realizovali u Herceg Novom ne vidimo. Ali moguće je da se razlikujemo u kriterijumima pa da nas demantuju ako se ispostave tačna predviđanja da je dug Opštine Herceg Novi po raznim osnovama premašio iznos od 15 miliona eura te da se to odnosi na konkretne projekte.

Demokrate strašno vole da neuspjele privatizacije u Herceg Novom vezuju za DPS. Za sada ćemo samo da ih podsjetimo, ponovo, da su oni u nekom obliku na vlasti od 2000. godine, te da su neki od njih ili njihovi prethodnici davali apsolutnu podršku tim privatizacijama uz oduševljenje izabranim vlasnicima. Doduše, neki od tih novih vlasnika je veoma izdašno u datim momentima finansirao njihove aktivnosti.

Čudno je da se, pri tako dobrom pamćenju, ne sjete i gradnje naselja “Energoprojekta” na Savini, Sportske dvorane u Igalu i ustupljenog zemljišta, oslobađanja građevinske dozvole za buduću gradnju poslovno stambenog objekta i drugih benefita za njenu izgradnju.

Čudno je i da zaboravljaju gradnju kanalizacionog kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji tehnički nikada nijesu primljeni a, između ostalog, koriste i etisone za pokrivanje otvora kako bi smanjili neprijatne mirise, npr. u Đenovićima. Ili isplaćenih, potrošenih sredstava iz kredita KfW banke koja su bila namijenjena za gradnju kolektora u Igalu samo da bi okončali agoniju sa izvođačem radova u čijem izboru su i sami učestvovali.

Tačno je da su se na nivou države poboljšale određene pozicije koje olakšavaju život građanima. Koliko će ta davanja biti ekonomski održiva vidjećemo. Voljeli bismo da budu i da ne ostave teže posljedice po Crnu Goru.

DPS HN

Ali, isto tako je tačno da investitori bježe iz Crne Gore. Najnoviji primjer je, kakva slučajnost, primjer Northstar-a koji je u fazi odustajanja od gradnje ekskluzivnog naselja i lux hotela upravo u Herceg Novom na Luštici.

Lijepo bi bilo kada bi Demokrate naveli brojne investitore koji ulažu u Herceg Novom pa i primjere povratka mladih ljudi i uslove koje su stvorili za to.

No, priči nikada kraja, pa da se vratimo na početak. Koaliciona vlast u Herceg Novom na čelu sa Demokratama je u rasulu. A o našem rejtingu ne brinite. Imate vi dosta svojih briga”, poručuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije