33 C
Kotor

Slušaj online radio

Parkovi Dinarida uručili protiv-požarnu opremu Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice

Potpisivanje memoranduma

U cilju unapređenja saradnje između Parkova Dinarida, Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice AUZPG i Službe zaštite i spašavanja danas je potpisan Memorandum o saradnji. Memorandumom se definiše set aktivnosti koje će se u narednim mjesecima sprovesti u cilju zaštite i promocije prirodnih vrijednosti spomenika prirode Park šuma Gorica. Aktivnosti se odnose na jačanje kapaciteta upravljača i promotivne aktivnosti.

Tom prilikom, Parkovi Dinarida – Mreža zaštićenih područja Dinarida donirali su protiv-požarnu opremu (15 naprtnjača i 15 metlica) Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

Zadovoljstvo nam je da kao regionalna organizacija koja okuplja preko 100 zaštićenih područja Dinarskog luka, možemo da doprinesemo očuvanju Park šume Gorica kroz jačanje kapaciteta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice koja je ujedno i naš član.  – rekao je Zoran Mrdak, predsjednik Parkova Dinarida.

Pored nabavke protiv-požarne opreme, u okviru projekta “Za očuvanu Goricu” planira se postavka informativnih tabli koje će biti prilagođene slijepim i slabovidim osobama, promotivne aktivnosti kao i formiranje baze volontera koja bi bila obučena za vršenje nadzora u zaštićenom području ali i postupanja u slučaju nastanka požara za šta ćemo imati podršku Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Baza volontera  bila bi na raspolaganju Agenciji za upravljanje zaštićenim područjima PG čime bi se značajno ojačali njeni kapaciteti i podržale aktivnosti.

Saradnja gradskih institucija i Parkova Dinarida, kao Regionalne organizacije značajno će pomoći Agenciji, da na moderan, inovativan i efikasan način aktivno sprovodi mjere unaprijedjenja i zaštite brda Gorice.  Radujemo se budućoj saradnji i ujedno pozivamo sve naše sugrađane kojima je Gorica u srcu da doprinesu da je zajedničkim snagama sačuvamo i još ljepšu i očuvaniju ostavimo budućim generacijama. – kazao je Dragutin Đeković Direktor Agencija za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice.

Najčitanije