16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Kako je u Novome iskliznulo 100.000 eura

Montaža tobogana u HN – foto arhiva  (Foto: RCG)

Da je Herceg Novi postao grad apsurda i igranja sa inteligencijom cjelokupnog društva dokazuju posljednje izjave oko famoznog ledenog tobogana u parku Boka.

Podsjetićemo da je ledeni tobogan plaćen 98.000,00 eura + oko 12.000,00 eura dodatnih troškova, iako je realna vrijednost zakupa najviše 30.000,00. Danas imamo zadovoljstvo ostvarenim prihodom od 4.000,00 eura za 30 dana zakupa, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Prosto je nevjerovatno da iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, koji su dobili na upravljanje ledeni tobogan kao vruć kesten, ne kriju zadovoljstvo, uz informaciju da je njihovih 7 zaposlenih za 30 dana na toboganu zaradilo 1.600,00 eura. Po principu „bolje išta nego ništa“, jer ipak u Agenciji za razvoj i zaštitu Orjena imaju 17 zaposlenih koji ne rade ništa a godišnje za plate i naknade potroše gotovo 190.000,00 eura (po planu za 2024. godinu), novca svih nas dragi Novljani.

Dakle dragi građani, ledeni tobogan koštao nas je (bačenih) cca. 106.000,00 eura i nije bio nikakva atrakcija, nikome.

Sve ovo prolazi bez odgovornosti u lokalnoj vlasti samo iz jednog razloga, lokalna vlast u Herceg Novom nikada nije bila nestabilnija, pitanje je i postoji li većina potrebna za rad. Zbog svega toga nema u najavi ni sazivanja sjednice Skupštine opštine, nema pripreme turističke sezone, nema ničega, muk.

DPS – Evropski tim za Herceg Novi

Muk je i zbog neslaganja oko izbora u mjesnim zajednicama koje Demokrate pokušavaju držati u v.d. stanju do lokalnih izbora iako su probijeni svi rokovi i većina ih je u konfliktu interesa, shodno članu 3 Zakona o sprječavanju korupcije.

Uvaženi Novljani, možemo zaključiti da ova vlast troši vaš novac neplanski, funkcioniše stihijski, gotovo svi ugovori vode u minus, skupštinska većina i IO TO Herceg Novi aminovali su ledeni tobogan.

Samozvano najstabilnija koalicija ipak se pokazala najnestabilnijom i najneozbiljnijom do sada, poručuju iz OO DPS Herceg Novi.

Najčitanije