8 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Opština Herceg Novi – šampion fleksibilnosti

Herceg Novi foto Boka News

Lokalnoj vlasti u Herceg Novom je sve relativno i sve se može mijenjati, pa se pomjeraju i rokovi završetka kolektora i prečišćivača otpadnih voda, radova na saobraćajnicama, uređenja plaža itd.

Fleksibilni su i kada se radi o broju zaposlenih u lokalnoj samoupravi i njenim preduzećima. Tu je samo nebo granica. Za njih je relativno i pitanje obaveza i zaduženja opštine, tako da koji milion gore i dolje ne znači ništa, ionako će sve to narod platiti.

Urbanistički planovi im daju maksimalnu slobodu da pokažu svoju kreativnost i inspiraciju, posebno ako se u prethodne dvije godine ne usvajaju. Termini održavanja sjednica Skupštine opštine su potpuno fleksibilno postavljeni, mogu da se održavaju a i ne moraju. Program rada Skupštine će i onako biti ispoštovan pa makar se o pripremi turističke sezone razmatralo i kada ona otpočne.

Tradiciju, po stavu lokalne vlasti, očigledno ne treba poštovati, pa se stoga i pomjeraju termini i lokacije Praznika mimoze, Filmskog festivala i drugih programa i manifestacija.

Otvaranje sezone HN

Tako je i sada odlučeno da 11.06. počne ljetnja turistička sezona. Zašto baš tog datuma nije nam poznato, ali je pripremljeno svečano otvaranje na najvišem nivou u elitnom restoranu, za probrane goste na čelu sa konzulom Srbije, dok odbornici Skupštine opštine nijesu ni pozvani. Očekivano, sa sve sa koncertom muzičke zvijezde samo za njih.

Kako se u isto vrijeme održavao i skup podrške ruskoj agresiji na Ukrajinu ovo je moguće poslužilo kao opravdanje za nepojavljivanje na Trgu gdje je inače izostala masovna posjećenost, što je donekle razočaravajuće za lokalnu vlast. No, i to je relativno. U svakom slučaju nije izostao vatromet pa je makar on svima bio vidljiv. Dakle, građanima Herceg Novog na znanje: ljetna turistička sezona je počela! Doduše i prije kalendarskog početka ljeta ali zar je to uopšte važno – ma  sve je relativno.

Kako se čulo,  Herceg Novi nudi mirise Jadrana i Orjena. U Meljinama, dok stojite u koloni, to možete osjetiti na specifičan način, ili kako je nazvana nova turistička kampanja Herceg Novi  – Feel it! – poručuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

Najčitanije