16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat podijelila novac za projekte civilnog sektora – za deset NVO projekata 34.800 eura

Tivat – foto Boka News

Komisija Opštine Tivat za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama donijela je odluku o raspodjeli sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2022. godinu, kojom je podržano ukupno deset projekata NVO sa sjedištem u Tivtu, budžetskim sredstvima u ukupnom iznosu od 34.800 eura.

Kako je juče saopšteno iz lokalne uprave, NVO “MK Modest” podržana je sa 4.360 € za projekat „Modest Tivtu – sa Vama 30 godina“. NVO „Udruženje Egipćana“, koja je prijavila projekat „Prevencija ranih brakova u RE zajednici“ odobrena su sredstva u iznosu od 4.936 €, dok je  NVO „Ars praesentia Boke kotorske“ dobila 3.264 € za projekat „Muzička sinteza od klasike do džeza“.

Nevladinoj organizaciji „Centar za savjetovanje i lični razvoj Tivat“ za projekat „Mentalna higijena porodice – pričajmo o tome“ odobren je iznos od 5.212 €, dok je NVO „ŠkArt“ za projekat „BOX“ podržana sa 3.064 eura.

NVO “Djeca Tivta”,  za projekat „Tamo gdje dobrota raste“ odobrena su sredstva u iznosu od 2.008,48 eura. Projekat NVO „Humanitarno društvo slijepih i civilnih invalida rata Tivat“ pod nazivom „Kulturno – umjetnički i zabavni sadržaji: Humanitarni koncerti“ podržan je sa 4.734,34 eura. NVO „Boka“ za projekat „Tivatski brevijar III“ dobila je 2.368 €, dok je NVO „UBNOR“ za projekat „Sloboda nema alternativu“, dobila 2.690,24 €. NVO “Zeleni vrh” odobrena su sredstva u iznosu od 2.162,94 eura za projekat „Virtuelna tura kroz uređene pješačke staze na panoramskoj ruti „Život na Luštici“.

“Budžetom Opštine Tivat za 2022. godinu, sredstva za podršku nevladinim organizacijama planirana su u iznosu od 58.000 eura  od čega je 40% namjenjeno nevladinim organizacijama sa posebnim statusom, dok je preostali iznos raspodjeljen na osnovu javnog konkursa. Na konkurs je pristiglo 14 projekata koje su ocjenjivali nezavisni procijenjivači shodno utvrđenoj proceduri, a na osnovu ovih bodova Komisija je sačinila rang listu”-naveli sui iz lokalne uporave Tivta. Svi projekti koji su zadovoljili kriterijume a takvih je bilo ukupno 10, obuhvaćeni su raspodijelom sredstava.

Izvor:S.L.

Najčitanije