19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Herceg Novi: Zar ljekar koji ima simptome mora doći na posao i pregledati pacijente

Dom zdravlja HN – foto Ž.K.

Iz OO DPS-a Herceg Novi, mole nadležne u hercegnovskom Domu zdravlja da ne primoravaju ljekare pozitivne na Covid-19 virus, sa ili bez simptoma, da pregledaju pacijente.

Dešavalo se već po Crnoj Gori ali zar Herceg Novi mora ispratiti sve ružne trendove?
Zar ljekar koji ima simptome mora doći na posao i pregledati pacijente (neko dan, neko dva) dok ne dobije rezultate PCR testa?Neki i pored pozitivnog testa idu na posao danima kao što je to bilo u Budvi.

Zar danas kada su rekordi crni da crnji ne mogu biti, ne možemo načiniti barem mali napor da pokušamo zaštititi pacijente koji su bez virusa, iz drugih zdravstvenih razloga, došli na pregled?

Da li smo tajno počeli da primjenjujemo švedski model ili su samo neodgovornost i nepažnja u pitanju?

Slušamo ovih dana kako nas ubjeđuju da je procenat smrtnosti vrlo mali kod novog soja, čak u jednom trenutku djeluje da se ljudski životi svode na puku statistiku. Nemojmo zaboraviti da u dvočlanoj ili četvoročlanoj porodici gdje su svi zaraženi i gdje su izgubili jednog člana, smrtnost je 25-50%. Šta tek reći porodicama koje su izgubile više članova?

Nadamo se da se ovakve stvari više neće ponavljati, teško je reći „vjerujemo da se ovakve stvari više neće ponavljati”jer smo povjerenje u Ministarstvo zdravlja i lokalne Domove zdravlja nakon ovakvog i sličnih događaja definitivno izgubili, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Najčitanije