17 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Da li je i Kotor pred prinudnom upravom?

Kotor-foto-Z-N-Boka-News

U svijetlu vanrednih dešavanja u susjednoj Budvi i Tivtu, gdje se najavljuje uvođenje prinudne uprave od strane Vlade Crne Gore, zbog blokade lokalnih skupština, nameće se logično pitanje: da li ista sudbina čeka Kotor?

Od zakazivanja posljednje uspješno održane sjednice SO Kotor prošlo je više od 6 mjeseci i time je naš parlament doveden u slično stanje kao i parlamenti susjednih opština. Do ove situacije smo dovedeni zbog neslaganja unutar vladajuće većine, o čemu svjedoče njihova brojna saopštenja sa međusobnim prepucavanjima i optužbama, saopšteno je iz DPS-a Kotor.

U trenutku kada bilježimo oporavak lokalne ekonomije od nedaća koje nam je donijela pandemija, te u trenutku kada građani očekuju realizaciju najavljivanih ozbiljnih i vitalnih investicija za naš grad, neshvatljivo nam je da vladajuća većina ponavlja iste greške kao iz prethodnog mandata u kojem su bili na vlasti tj. od 2017. do 2019. godine.

DPS Kotor

Neusvajanjem budžeta i nedonošenjem krucijalnih planova i programa, dovodi se u pitanje operativnost lokalne samouprave i nameće neizvjesnost u pripremi predstojeće turističke sezone od koje svi mnogo očekujemo.

Demokratska partija socijalista, kao predstavnica velikog broja građanki i građana Kotora, zahtijeva da se odblokira rad lokalnog parlamenta, a ako do toga ne dođe, da se mandati vrate Kotorankama i Kotoranima.
Opštinski odbor DPS Kotor

Najčitanije