10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedini paraolimpijac iz Herceg-Novog na prijemu u Opštini

Prijem za paraolimpijca

Bacač kugle i jedini hercegnovski paraolimpijac Miloš Spaić posjetio je danas Opštinu Herceg-Novi, gdje je sa predsjednikom Skupštine Ivanom Otovićem, potpredsjednikom Opštine Mirkom Musturom i saradnicima razgovarao ostvarenim uspjesima, uključujući i učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, ali i o potrebi poboljšanja uslova i poštovanja standarda pristupačnosti u našem gradu.

Hercegnovska lokalna samouprava spremna je da u budućnosti pomogne Milošu kao perspektivnom mladom sportisti, kao i razvoj paraolimpijskog sporta u Herceg-Novom, istaknuto je tokom sastanka.

Potpredsjednik Mustur čestitao je Spaiću na ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, ističući namjeru Opštine Herceg Novi da bude Milošev partner i oslonac u budućim sportskim izazovima.

-Unutar lokalne samouprave smo već razgovarali na temu pokretanja atletskog kluba, a uporedo sa tim procesom moramo razmišljati kako uključuti i osobe sa invaliditetom. Izuzetno je značajno što je Miloš osoba sa velikim iskustvom i znanjem na polju poboljšanja uslova života i bavljenja sportom. Sport je inkluzivna stvar i vjerujemo da zajedno sa njim, mi kao Opština Herceg-Novi ćemo uraditi sve što je u našoj mogućnosti da naš grad bude prepoznat kao destinacija gdje će dolaziti mladi sportisti sa invaliditetom i gdje će imati sve uslove za optimalni razvoj, pa i da jednog dana budemo domaćini velikih takmičenja, naglasio je Otović.

Prijem za paraolimpijca

Prema Spaićevim riječima, velika čast i zadovoljstvo mu je bilo da Crnu Goru i svoj grad predstavlja na Paraolimpijskim igrama u Japanu i Evropskom prvenstvu u Bigošću (Poljska), čime je ostvario dječački san da jednog dana postane profesionalni sportista, braneći dres Crne Gore.

-Taj san sam ispunio. Ostao je taj „najteži“ stepenik u mojoj karijeri, a to je osvajanje medalje za Crnu Goru na nekom velikom takmičenju, poručio je jedini paraolimpijac iz Herceg-Novog i dodao da se nada da će današnji sastanak biti baza od koje će se krenuti ka tome da Herceg-Novi bude potpuno pristapačan grad za osobe sa invaliditetom, a potom i da u budućnosti bude domaćin nekog velikog takmičenja.

Sastanku su prisustvovali i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković.

Najčitanije