16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Parastos Draži Mihailoviću drski šamar antifašističkom nasljeđu, obećavamo borbu

DPS Kotor

Parastos osuđenom ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću, održan na teritoriji opštine Kotor, u organizaciji Crkve Srbije, drski je šamar antifašističkom nasljeđu, brižljivo njegovanom u crnogorskom društvu i institucijama Crne Gore, ocijenili su u Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

Povampireni duh fašizma, koji se, kako kažu u toj partiji, ne smiruje od 30. avgusta 2020. godine, uvodeći istorijski revizionizam kao program rada uspostavljenih vlada, uz intenzivnu podršku proruskih medija, ali i tzv. nezavisnih, koji tehnikom meke promocije antidržavnih akcija, postaju dio ruskoga propagandnog ekosistema, uporno provocira građane i građanke Crne Gore.

– Kroz instituciju države Srbije, gdje se i organizuje liturgija i parastos čovjeku koji je saradnjom sa fašistima i izvođenjem programa velikosrpske ideologije, oličene u etničkom čišćenju i zvjerskom ubijanju svojih sunarodnika, želi se Crna Gora pretvoriti u Srbiju, u kojoj su izjednačeni partizanski i četnički pokret i rehabilitovan svaki ratni zločinac iz Drugog svjetskog rata – ističe se u saopštenju.

Poručuju da Kotor i Crna Gora neće ćutati na ovakve sramotne pojave.

– Ne smijemo i nećemo ćutati zbog slavnoga 13. jula 1941. godine i velikih žrtava fašističkog terora. Svi naši narodni heroji i herojke koji su stavili svoj život na oltar slobode i tekovine NOB-a obavezuju nas da čuvamo ono što Crnu Goru čini državom dostojanstva, a crnogorsko društvo građanskim i evropskim – naglašeno je u saopštenju.

Opštinski odbor DPS Kotor ogradio se od ovoga, kako su rekli, varvarskog čina kojim se želi poniziti antifašistička ideja, na kojoj se obnovila oteta državnost Crne Gore.

– U ime svih građanki i građana Kotora, koji su izrazili zgražavanje zbog onoga što se odigralo u okvirima našega grada, iskazujemo prezir i obećavamo borbu koja će trajati koliko i partizanska, koja je porazila Dražu Mihailovića i njegove istodjelatnike – zaključeno je u saopštenju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije