22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Počelo je rješavanje dugogodišnjih problema

Kotor foto Boka News

“Nakon populističke bivše vlasti Opština je počela normalizaciju rada svih službi u Opštini Kotor, a prije svega normalizovala se komunikacija sa sugrađanima. Lokalna vlast je bila fokusirana na rješavanje statusa i konačno preuzimanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Nizom posjeta i sastanaka predsjednik opštine je aktuelizovao i ubrzao konačnu rekonstrukciju zimskog bazena. Važno je napomenuti i učešće predsjednika opštine na svim javnim raspravama po pitanju plana uređenja grada” – kaže se u saopštenju DPS-a Kotor.

Jedna od najvažnijih tema jeste uklanjanje građevinskog otpada sa mjesta nekadašnjeg hotela Fjord, kada se uklonilo politikantstvo bivše vlasti i ovom problemu se našlo rješenje. Mnogobrojnim sastancima sa predstavnicima kotorskih škola, sportskih kolektiva i privrede pokazali smo da je svaki aspekt života u gradu važan i da su nagomilani problemi naših sugrađana rješivi.

Počelo je rješavanje dugogodišnjih problema po pitanju kulture u gradu, kao što je pronalaženje rješenja za otvaranje gradskog muzeja, i mnogih drugih aktivnosti lokalne samouprave koje su sugrađani mogli da prate putem medija, poručuju iz DPS-a.

“Pored svega navedenog, ovih dana se oglašavaju neki predstavnici bivše kotorske vlasti, populistički kao i uvijek. Oni dobro znaju da sada na pozicije dolaze stručni ljudi za razliku od njihovih pravnih savjetnika bez fakultetske diplome i pripravnika na sekretarskim mjestima”, kaže se u saopštenju iz DPS-a Kotor.

Najčitanije