16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: Neukusni Krivokapićev PR u danu kad cijela Crna Gora tuguje za žrtvama

Sadnja maslina – foto Vlada CG

U danu kada cijela Crna Gora tuguje za žrtvama koronavirusa, a u većini opština zastave su spuštene na pola koplja, Vlada ove države odbila je da proglasi Dan žalosti i nacionalnog sjećanja na sve žrtve koronavirusa. Zato je pokušaj Zdravka Krivokapića da sadnjom jedne od planiranih simboličnih četrdeset maslina ispred tivatskog manastira, Svetog Arhangela Mihaila, pokaže empatiju i tugu još više licemjeran, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

“Ne iznenađuje nas da osoba koja je bila predvodnik kršenja epidemioloških mjera, i ubjeđivala nas da vjera čuva od korone – u društvu sa predsjednikom Opštine Tivat, Komnenovićem, takođe poznatim po konstantnom nepoštovanju mjera – može da pokaže toliku indolentnost i  ravnodušnost prema žrtvama, i odbije predlog da se proglasi nacionalni dan žalosti. Isto tako, sasvim je očekivano da Krivokapić koji je slučajno u manastiru postao premijer, već odavno neukusno miješa svoja lična vjerska osjećanja sa obavezama jednog predsjednika Vlade.

DPS Tivat

Upravo je Zdravko Krivokapić  najodgovorniji, što smo tu gdje jesmo u pogledu epidemiološke krize i što je Vlada koju predvodi izgubila svaku kontrolu nad epidemijom. On i njegovi apostoli su revanšističku čistku postavili kao prioritet zdravstvenog sektora a borbe protiv epidemije se sjetili tek kada su brojke postale alarmantne.

Zato danas, na dan kada se sjećamo žrtava a odajemo priznanje svima koji se bore protiv ove pošasti, od premijera jedne zemlje razorene koronom, najmanje se očekuje prazni PR i sadnja biljaka ispred manastira, već je njegova obaveza i odgovornost da napokon počne da obavlja svoj posao, i pokuša da obuzda epidemiju koju su on i njegova Vlada, nečinjenjem i  pogrešnim odlukama, prepustili stihiji” – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

Najčitanije