18 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: Opštinsko rukovodstvo nesposobno da se bori sa pandemijom Covid-19

Tivat / foto Boka News

Proteklih mjesec dana privrednici našeg grada suočeni su sa teškom finansijskom i ekonomskom situacijom  izazvanom lošom epidemiološkom situacijom, a koja je zbog nesposobnosti lokalne vlasti  da upravlja  krizom,  ali i nadležnog Ministarstva i Vlade Crne Gore, izmakla kontroli  i dovela do zaključavanja grada. Time je ozbiljno dovedena u pitanje egzistencija porodica lokalnih privrednika, ali i porodice njihovih zaposlenih, navodi se u saopštenju DPS Tivat.

“Novo lokalno rukovodstvo je pokazalo da nije sposobno adekvatno odgovoriti izazovima koje je nametnula novonastala situacija, jer od dolaska na vlast nije ponudilo bilo kakve mjere, kojima bi pomogli svojim sugrađanima i privrednicima.  Ali, pokazalo se takođe da Vladu i nadležno Ministarsvo finansija uopšte ne dotiču njihovi vapaji i apeli za odobravanje subvencija preduzetnicima i privrednicima našeg grada. To je konkretan dokaz, sa jedne strane, koliko  ih predsjednik Vlade i nadležni  ministri  cijene i uvažavaju, ali i  koliko Vladu interesuju problemi građana i  privrednika našeg grada. Žalosno je samo što posljedice takvog neodgovornog odnosa i jednih i drugih trpe upravo građani.

DPS Tivat

S toga, s pravom postavljamo pitanje što će lokalna vlast konkretno uraditi na planu saniranja teških posljedica zatvaranja grada koje su i sami tražili, kada im je epidemiološka situacija zbog nesposobnosti i nesnalaženja izmakla kontroli. Ne samo da nijesu preduzeli ništa na saniranju posljedica epidemije, već je sada već vrijeme da se s pravom postavi pitanje što su to konkretno uradili na ispunjavanju predizbornih obećanja? Koji su to konkretni projekti koji su nastavljeni, započeti ili završeni? Nijedan projekat, nijedna važna odluka, osim onih kojima se stavljaju van snage Odluke prethodne vlasti. Ali zato nova vlast je pokazala da se odlično uvježbala u sazivanju i održavanju pres konferencija, iznoseći na njima, u ovom trenutku, potpuno nerelevantne i ovoj situaciji neprimjerene podatke, prije svega napadajući dosadašnju vlast, jer su se samo time i bavili. Umjesto da se bave važnim pitanjima života naših građana i funkcionisanja privrede našeg grada, oni se bave nekim sporednim pitanjima.

Za punih 5 mjeseci otkad su stupili na  vlast, osim otvorenog i grubog revanšizma kroz nepravedno i nezakonito otpuštanje kvalifikovanih radnika i sazivanja lokalnih konferencija, nijesu ništa preduzeli da ublaže posljedice krize. Održali su prije nekoliko dana sastanak sa dijelom lokalnih privrednika, gdje su tražili od njih da im sugerišu kako da im pomognu. To samo pokazuje njihovu nekompetentnost, nestručnost i nespremnost da se uhvate u koštac sa konkretnim problemima.

Mi im poručujemo da umjesto bavljenja trivijalnim  stvarima, konkretno pomognu, prije svega, lokalne privrednike, da saniraju posljedice mjera koje je lokalno rukovodstvo, zajedno sa ministrima iz „ekspertske“ Vlade, donijelo za Tivat i time ozbiljno dovelo u pitanje egzistenciju naših sugrađana” – stoji u saopštenju DPS-a Tivat.

Najčitanije