30 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: “Smišljeni” manevri uoči najradosnijih praznika

Mural u centru Tivta – foto čitalac

Jutros smo se probudili sa nekom novom slikom Tivta. Pokušali su da nam ukažu da slijede manje mirni dani u odnosu na prethodne kada smo u porodičnom domu ili uz prijatelje odmarali u prazničnim danima, saopštili su iz OO DPS-a Tivat.

“Mural pokojnom mitropolitu Amfilohiju koji je rano jutros osvanuo u centru grada, na žalost onih koji su njegovi kreatori, ne predstavlja odraz vjere, religije i uzvišenih vrijednosti. Jer, da su njegovi tvorci posvećeni istinskim božjim vrijednostima, svoje slikarsko umijeće prikazali bi u crkvenim prostorijama, a ne na ulici.

Ponovićemo i ponavljamo, Tivat je multietnička i multivjerska sredina i kao činioci društvene zajednice nesebično i uvijek ćemo se truditi da se taj sklad ne poremeti, pa ni ovaj događaj da ne podstakne nove tenzije.

Kreatorima ovog scenarija poručujemo da se uoči božićnih praznika treba veseliti, čuvati mir i širiti slogu i zajedništvo, nadati se blagostanju svih ljudi.

Mi se vašem dobru i spokoju nadamo, ali vam ukazujemo da je pogrešan način na koji ga tražite – tako ga ne možete naći. Ulica i zidovi nijesu mjesto za sveštena lica. Da ih poštujete, znali biste im mjesto.

Pozivamo nadležne opštinske službe da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima” – saopštio je Opštinski odbor DPS-a Tivat.

Najčitanije