19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: Stigao dokaz da su odluke nove tivatske vlasti nekompetentne i ishitrene

SZP Tivat foto S.L

“Dokaz za naše tvrdnje da je Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave, između ostalog i “Službe zaštite”, nezakonita, danas je stigao i od nadležnog ministarstva.

Naime, u dopisu koji je poslat Opštini od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, naloženo je da se član Odluke o organizaciji, koji tretira novu Službu zaštite, ispravi i dopuni u cijelosti, odnosno da se vrati prvobitni naziv: “Služba zaštite i spašavanja” – saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Tivat.

Ni ističu da ova početnička greška nove vlasti posljedica je još jednog u nizu nekompetentnih i ishitrenih poteza, koji su dokaz nesnalaženja i lošeg poznavanja same organizacije posla od strane sadašnjeg rukovodstva opštine.

“Pored toga, insistiranje na formalnoj promjeni naziva Službe, samo je dimna zavjesa, iza koje se skriva namjera smjene postojećeg kadra i dovođenje novog. Podrazumijeva se da će ti novodovedeni, biti raspoređeni po unaprijed utvrđenom planu podjele funkcija, koji naravno podrazumijeva sistem grabljenja i raspodjele plijena, između konstitueneta ove nespojive družine.

DPS Tivat

Jasno je da je prije donošenja Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, cilj bio otpustiti službenike i namještenike po spisku koji je sačinjen po principu: „ovaj je DPS, a ovaj je okorijeli DPS“? Pitamo se da li je spisak za “odstrijel” utvrđen na bazi praćenja i istragom po društvenim mrežama?!

Vjerujemo, da shodno dosadašnjem djelovanju, imaju eksperte i za ovu oblast. Svakako ovakvom političkom čistkom i revanšizmom pokazali su da sve one kvazi-demokratske izjave da će “sačuvati stručan i profesionalan kadar, bez obzira što je ko glasao“, postaju potpuno deplasirane.

Iako je plan istrage nepodobnih kadrova koji nijesu po volji novom rukovodstvu za sad djelimično osujećen, vjerujemo da nova vlast od te namjere neće odustati.

Svakako, prije ponovnog pokušaja da otjeraju profesionalce i zaposle svoje kadrove, sugerišemo im da dobro izuče svoja ovlašćenja i nadležnosti, kako se ne bi ponovo blamirali u javnosti. Svakako, vjerujemo da razumiju da iako im famozno političko tijelo koje se zove “Glavni odbor” sugeriše sve ove nezakonite odluke, odgovornost a i sramota je na onima koji ih potpisuju” – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

Najčitanije