17 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – odlična dinamika radova na izgradnji prve podzemne javne garaže

Iygradnja podzemne garaže u HN

Čelnici lokalne uprave i predstavnici kompanije „YU BRIV“ obišli su danas gradilište ispred zgrade Opštine Herceg Novi, na kojem se trenutno izvode završni grubi građevinski radovi na izgradnji podzemne garaže i trga. Predsjednik Opštine Stevan Katić zadovoljan je izvedenom dinamikom radova.

On je informisao da su već urađene 4 podzemne etaže za budući parking prostor.

-Moram iskazati zadovoljstvo jer je izvođač radova ispoštovao sve rokove. Mislim da će Herceg Novi sa ovim zaista dobiti jednu pravu, prvu javnu garažu, što je zaista i nedostajalo. Sa ovim projektom ćemo riješiti pitanja parkinga u samom centru grada. Po revidovanom projektu, garaža će imati ukupno oko 200 parking mjesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će 20-ak biti u neposrednoj okolini. Na taj način će se puno toga riješiti kada je u pitanju parkiranje, a građani dobro znaju da Herceg Novi već dugi niz godina kuburi sa ovim problemom, kazao je predsjednik nakon obilaska gradilišta.

Iygradnja podzemne garaže u HN

Prema njegovim riječima, lokalna uprava očekuje da će do marta ili aprila naredne godine garaža biti stavljena u funkciju.

-Dosadašnja dinamika radova nas uvjerava do će biti do tada, a možda i ranije, zaključio je Katić.

On je podsjetio i da su za realizaciju ovog projekta potpisani ugovori u vrijednosti od 3,9 miliona eura, koji će biti otplaćivani narednih 5 godina. Odlukom lokalnog parlamenta, taj posao je prebačen na preduzeće ”Parking servis”, a predsjednik Katić naglašava da se radi o jednom od boljih ugovora koji je sklopljen u poslednje vrijeme – iz razloga što kad se počinjalo, Opština nije imala sredstava da projekat finansira tokom jedne budžetske godine.

Iygradnja podzemne garaže u HN

Prema riječima tehničkog direktora kompanije ”YU BRIV” Dejana Đurovića, u odnosu na planiranu dinamiku radovi teku dobro, a tokom obilaska je kontatovano i ubrzanje radova za oko nekih mjesec dana.

-Završetak grubih građevinskih radova planiran je za kraj junara ili početak februara iduće godine, a sada je već sasvim izvjesno da će biti gotovi do kraja ove kalendarske godine, kazao je Đurović.

Najčitanije