16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: U fokusu transparentnost Odbora povjerenika i izborni proces

Tivat

Napokon, poslije više od pola godine političke agonije koju je kreirala tivatska koalicija na vlasti, i za to vrijeme držala građane Tivta kao taoce svojih neuspješnih nauma, evo nas na čistom terenu – slijede izbori!

Raspala se vlast, koja nije ni bila stvorena na temelju istih vrijednosti već, sklepana po nalogu svojih mentora, bez ikakvih zajedničkih programa, ideja ili vizije, kaže se u saopštenju OO DPS Tivat.

Da je tivatska vlast uvažavala građane, ušla bi u proceduru skraćivanja mandata Skupštine opštine još u septembru prošle godine, nakon gubitka podrške od strane koalicionog partnera SDP-a. Međutim, izabrali su put optužbi, ucjena i napada na opoziciju koju su okrivili za svoj neuspješan rad.

Odlazeća Vlada Crne Gore, 10. marta 2022. godine formirala je petočlani Odbor povjerenika koji treba da omogući funkcionisanje Skupštine opštine. DPS Tivat očekuje da će imenovani Odbor, koji je izvjesno „tehnički“ i sa ograničenim ovlašćenjima, imati ulogu da donese nužne i urgentne odluke od posebno važnog značaja za građane. Nadamo se da Odbor povjerenika neće dozvoliti da bude politički manipulisan, te da neće pribjeći obesmišljavanju uloge Skupštine opštine što bi vodilo u suspenziju lokalne demokratije u punom smislu. Očekujemo transparentnost rada Odbora povjerenika u cilju pravovremene i potpune informisanosti građana Tivta. Takođe od Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija očekuje se da sprovodi upravni nadzor nad ovim privremenim institutom i ne dozvoli bilo kakve radnje koje bi išle ka realizaciji izborne kampanje koalicije na vlasti.
DPS Tivat kao najjača opoziciona partija usmjeriće pažnju na rad i postupanje ovog odbora koji predstavlja nužno, prelazno rješenje do konstituisanja novog skupštinskog saziva.

Osjetili smo u prethodnih godinu i po dana kako zvuči retorika tivatske vlasti obojena isključivošću, ucjenjivačka i unaprijed presuđujuća, te kako izgleda vlast koja nije uspjela da pokaže da ima kapacitet, ni politički ni stručni da razvija Tivat. Vidjeli smo i beskrupulozni revanšizam i otpuštanje zaposlenih u lokalnoj upravi bez ikakvih valjanih kriterijuma.

Zato, mi, u tivatskom DPS-u želimo vas uvjeriti, da Tivat ima budućnost, budućnost u koju želimo da zajedno uložimo i znanje i vrijeme i uz vašu pomoć unaprijeđujemo.

Uvažene sugrađanke i sugrađani, izbori su jedino mjerodavan sud i vaša odluka na prijevremenim izborima u Tivtu će, na kraju, to i pokazati, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije