18 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr Andrija Petković (Bokeški Forum): Pendrek demokratija

Dr Andrija Petković

“Kada lopovi i prevaranti konačno demokratski preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teže za moći, nastaće gora tiranija nego u vreme bilo koje prethodne monarhije ili oligarhije” (Sokrat)

Zakoračili smo u ono doba koje je slično periodu kad su napredni umovi koji su tvrdili da je zemlja okrugla satanizovani i pogubljeni, a “vještice” spaljivane na lomačama. Doba u kojem, barem u Crnoj Gori vlada načelo ” bellum omnium contra omnes” (rat svih protiv sviju) i u kojem se suprotstavljanje plaća pendrekom po leđima, kaže se u saopštenju predsjednika Bokeškog Foruma dr Andrije Petkovića.

“Budva na žalost nije usamljen slučaj prodaje narodne volje. Sjetimo se Nikšića i Pozitivne Crne Gore, Kotora i čuvene SDP-ove “pobegulje” Brune Lončarević. Nije ni Tivat bio imun na takva dešavanja, kada su se predstavnici najgrlatije opozicije prodavali “za šaku dolara”.

Bokeški forum

Budva je specifična jer predstavlja neiscrpni bunar sredstava, iz kojeg aktuelna vlast crpi kapital. I zbog nesvakidašnjeg postupanja “organa reda” koji su pribjegli pendrek demokratiji i na brutalan način, uz podršku partijskih pobjegulja, prekrajali izborni rezultat. Na tako nešto niko zvao sebe Hrvatom, Srbinom, Crnogorcem, Bošnjakom, Albancem ili Jugoslovenom ne smije ostati gluv i slijep.

Crnogorska vlast je katastrofalna, ni opozicija nije bolja, ali te bolesti demokratije ne liječe se pendrekom. I on isti, sjutra, samo zato što drugačije razmišljate, može da završi na Vašim ili leđima Vašeg djeteta. A onda će baš da zaboli…” – kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Najčitanije