13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Druga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu u četiri etape

Iz projekta – Šetalište Igalo

Nakon rekonstrukcije dijela Obale Nikole Kovačevića ispod Instituta i Titove vile pred početak turističe sezone, narednog mjeseca radovi će biti nastavljeni na preostaloj dionici.

Druga faza rekonstrukcije šetališta u Igalu, na potezu od hotela Palmon bej do nekadašnjeg restorana „Galeb“, trebalo bi da bude nastavljena prvog oktobra. Planirani radovi izvodiće se u nekoliko faza, najavljuje direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević.

– Dogovoreno je da dionica bude podjeljena u četiri zone, da bi efikasnije i brže radili, zbog pristupa mehanizaciji i uopšte organizaciji posla. Moramo podijeliti na te četiri zone jer je gušće naseljeno i veći je broj ugostiteljskih objekata, tako da ćemo tu dionicu morati da isječemo na više djelova i završavaće se etapno – informiše on.

Kovačević kaže da se nada da će dinamika radova biti značajno bolja nego što je bila tokom uređenja prve dionice.

Šetalište Igalo

– Isti rokovi važe, odnosno četiri do pet mjeseci je ugovorna obaveza da izvođač završi radove. Nadam se boljoj dinamici nego u prvoj fazi. Treba napomenutu da će par stvari za koje smo vidjeli u prvoj fazo da imaju nedostatke, biti regulisani tokom izvođenja druge faze – navodi Kovačević.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu opredjeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi. Izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera za izbor izvođača i izbor nadzora bili su obaveza Opštine.

Opština Herceg Novi krajem prošle godine potpisala je ugovor o rekonstrukciji šetališta u Igalu, na potezu od Titove vile do centra „Galeb“, ukupne vrijednosti oko 3,5 miliona eura.

/RTHN/

Izvor:RTHN

Najčitanije