7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Druga izložba amfora i vina iz mora na plantaži “Školjke Boke“

Izložba patentiranih prirodno oplemenjenih amfora

Druga izložba patentiranih, unikatnih, pečatiranih, deklarisanih, prirodno oplemenjenih AMFORA I VINA iz mora održaće se na plantaži “Školjke Boke“ Orahovac-Kotor u četvrtak, 26. maja sa početkom u 12 sati.

Izložbu će otvoriti dr Aleksandar Joksimović, direktor Instituta za biologiju mora i doktor turističkih nauka Radoslav-Rade Ćoso. Posjetioci će biti u mogućnosti da degustiraju organsku hranu i vino iz mora.

Zadovoljan i ponosan na svoj patent i proizvode dipl. ing. Nevres Đerić je kazao da je projekat jako zahtjevan.

Vino iz mora – Školjke Boke

“Za ove eksponate potrebno je nekih četiri godine aktivnog rada, uz promjenu morske sredine, odnosno dubine, u zavisnosti od cijele biocenoze, lanca ishrane morskih organizama, koji se uhvate na našim amforama i bocama vina. Nekih sedamdesetak puta pa možda i više ovi proizvodi prođu kroz naše ruke. Tehnička riješenja ovog projekta iziskivala su mnogo rada. U ljubavi i komunikaciji sa prirodom ipak smo došli do toga da smo dobili proizvod koji će da krasi naš grad i državu, da krasi naše javno i kulturno morsko dobro koje se nalazi u ovom područiju. Po prvi put imamo legalno deklarisane uz račune i označene žigom amfore iz mora za sve one koji žele da ukrase i obogate svoje prostore. Svaki prozvod je deklarisan i označen kodom…“ – kazao je za naš portal Đerić.

Najčitanije