16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Drugi dan plavo- bijele fešte : Revijalnom utakmicom obilježili vijek postojanja FK Bokelj

U okviru manifestacije “Vijek sporta u Kotoru”  na  terenu Bokelja sinoć je odigrana revijalna utakmica između veterana ovog kluba i navijača, popularnih Beštija.

Prvi čovjek grada, Vladimir Jokić, koji je sinoć branio boje veterana kluba, istakao je da FK Bokelj i grad imaju ozbiljne takmičarske ambicije vezano za narednu takmičarsku godinu ali i da imaju ozbiljne planove kada je riječ o stadionu.

“Kao što vidite utakmica se ovdje igra pod reflektorima, pomoćni stadion je renoviran i on je pod reflektorima, sjedišta na tribinama su zamijenjena ali ono što je naš zajednički cilj jeste da stadion Bokelja rekonstruišemo i da ga izgradimo onako kako Kotor to zaslužuje. Ove godine ćemo raspisati međunarodni konkurs za izradu idejnog projekta stadiona, očekujem da ćemo do kraja godine imati izabrano rješenje i da ćemo u narednih par godina moći da se dičimo novim stadionom u Kotoru”, kazao je Jokić.

Davor Kumburović predsjednik FK Bokelj istakao je da je FK Bokelj  klub sa velikom tradicijom I podsjetio na interesantan je podatak da je upravo ovaj klub zajedno sa Borcem iz Čačka najstariji drugoligaš sa prostora bivše Jugoslavije.

“Pričinjava mi veliku čast i zadovoljstvo što sam baš ja na čelu ovog kluba kada se sve ovo dešava dok je sa druge strane to velika odgovornost i prema gradu Kotoru i prema našim vjernim navijačima ali i prema igračima koji su gradili istoriju FK Bokelj, da nastavimo da se i dalje razvijamo. U proteklih četiri godine dosta je toga urađeno i pravi se preduslov kako bi u budućnosti mogli da očekujemo i veće sportske rezultate”.

Vijek postojanja FK Bokelj

Trenutno je klub u drugoj ligi a Kumburović smatra da bi kao kruna dosadašnjeg rada prvi iskorak bio da se plasiraju u elitu crnogorskog fudbala.

“Kada je riječ o budućnosti kluba akcenat je u predhodnom periodu stavljen na djecu i podmladak kluba i njihovu edukaciju i smatram da će u narednih nekoliko godina gro tima sačinjavati djeca iz ovog grada i na taj način ćemo staviti neki potpis naše bokeške škole fudbala”.

Da klub ima realne šanse da uđe u prvu ligu smatra i sportski direktor kluba Dejan Ognjanović.

“Klub uvijek teži da pravi dobre rezultate i nadam se da ćemo uskoro biti prvoligaši i da ćemo imati zapaženiju ulogu u crnogorskom fudbalu. Klub ima sve selekcije igrača i smatram da samo treba biti strpljiv i sačekati i nadam se da ćemo za par godina imati zaista kvalitetnih igrača iz podmladtka”, kaže Ognjanović.

Vijek postojanja FK Bokelj

Stevo Marić nekadašnji igrač FK Bokelj kazao je kako bi volio da sadašnja i buduće generacije bude bolja i uspješnija nego što su oni nekada bili ističući da prepoznaje među igračima kvalitet i talenat te da samo treba unaprijediti rad sa njima.

Proslava stogodišnjice VPK Primorac i FK Bokelj, danas trećeg i poslednjeg dana, biće organizovana na Trgu od oružja. Tokom plavo bijele noći biće premijerno prikazani dokumentarni filmovi o VPK Primorac i FK Bokelj. Događaju će prisustvovati nekadašnji vaterpolisti, fudbaleri, plivači i plivačice VPK Primorac i FK Bokelj, kao i članovi uprava ova dva kluba, predstavnici Opštine Kotor i brojni gosti.

Najčitanije