29.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Vaterpolo klub Jug proslavio stoti rođendan

Jug – vaterpolo – foto Dubrovniknet.hr

Velikom svečanošću u staroj gradskoj luci podno dubrovačkih zidina, u četvrtak je obilježen stoti rođendan Juga, najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba.

Dodijeljena su priznanja svim osvajačima četiri naslova europskog prvaka (1980., 2001., 2006., 2016.) te svim Jugovim igračima koji su kao reprezentativci osvajali olimpijska odličja. Posebna priznanja su dobili Pavo Dabrović, Davor Poković, Pero Katušić i Lukša Peko, vaterpolisti koji znaju kako je bilo igrati utakmice baš na mjestu na kojem je održana velika svečanost.

Brojne uzvanike koji su došli uveličati Jugov stoti rođendan predvodio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji je u uvodnom govoru istaknuo kako su uz “Jug” odrastale mnoge generacije, prateći uspjehe njegovih vaterpolista te se s radošću i danas sjećaju brojnih klupskih trofeja te europskih, svjetskih i olimpijska odličja dubrovačkih vaterpolista.

“Uz sport, turističke i prirodne ljepote Hrvatske, izuzetno je važno nastaviti čuvati vrijednosti na kojima smo izgradili našu zemlju, a u koje su sebe ugradili i mnogi Dubrovčani”, rekao je predsjednik Sabora, na kraju svog obraćanja izrazio je uvjerenje da će “Jug” nastaviti postizati iznimne sportske  uspjehe i u budućnosti, na radost svih poklonika vaterpola u Dubrovniku i Hrvatskoj.

Bili su na proslavi i prvi dopredsjednik European Aquaticsa Josip Varvodić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i predsjednik TWPC European Aquatics Perica Bukić, direktor vaterpola u European Aquatics Renato Živković, izbornik hrvatske muške reprezentacije Ivica Tucak i mnogi drugi.

“Jug nije samo sportski klub, on je simbol Grada”, rekao je Jugov predsjednik Tomislav Dumančić.

“Neka nam živi Jug i svi koji ste dio ove nevjerojatne priče”, poručio je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin.

Čestitao je i prvi dopredsjednik krovnog europskog tijela za vodene sportove Josip Varvodić:

“Prekrasnu priču o prvih sto godina zaključili ste osvajanjem europskog trofeja, a iskazali ste se i u organizaciji Europskog prvenstva u vaterpolu početkom ove godine.”

U prvih sto godina postojanja Jug je osvojio 71 trofej, a svoje najsvijetlije trenutke klub je doživio 2006. i 2016. kad su osvojeni svi domaći pehari i dva od četiri naslova prvaka Europe.

Najčitanije