15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Drugo izdanje Boka Bay Trail-a 1.maja

Boka Bay Trail trka

Drugo izdanje trke Boka Bay Trail biće održano 1. maja i okupiće oko 150 takmičara iz 10 država.

Takmičari će imati priliku da se oprobaju na jednoj od dvije staze  – Green Horse by Porto Montenegro i Plavoj stazi, kazao je direktor trke Igor Majer.

“Green Horse by Porto Montenegro će voditi od marine Porto Montenegro, preko brda Vrmac, do Starog grada u Kotoru, a staza je duga 17 kilometara. Prošlogodišnji rekord je impresivan – za sat i 50 minuta smo imali prvog trail trkača koji je uspio da pređe stazu. Druga staza je dobila naziv po boji mora, Boki Kotorskoj, i vodi od Perasta do Kotora. Prvog takmičara očekujemo na cilju za nekih četiri i po sata. Cijela staza je kompletno očišćena od niskog i visokog rastinja, markirana, na svim stazama se nalaze spasilačke službe, obezbijeđeno je elektronsko mjerenje vremena, itd”, kazao je Majer.

On je dodao da je startna lista impresivna, a među učesnicima je i srpski ultratrkač Jovica Spajić, koji je ove godine pobijedio na ultramartonu na Sjevernom polu.

“Cilj manifestacije Boka Bay Trail je da u narednim godinama ujedini sve tri bokeške opštine, da priključimo Herceg Novi, jer je cijela staza koja je markirana od Herceg Novog do Kotora u dužini od 85 kilometara, međutim trenutno nije prohodna. Stoga nam predstoji veliki izazov, kako bismo sljedeće godine mogli da dočekamo prave ultratrkače koji će moći da istrče popularnu stazu na 50 milja, odnosno na 85 kilometara”, poručio je Majer.

Najčitanije