7.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Drugo međunarodno pijanističko takmičenje u organizaciji Muzičke škole Tivat

Plakat

Drugo međunarodno pijanističko takmičenje u organizaciji Muzičke škole Tivat, održaće se od 14. do 18.maja u Tivtu – saopšteno je juče iz te obrazovne institucije.

Na inicinijativu članova Klavirskog odsjeka Muzilke škole Tivat 2016. priređeno je Prvo međunarodno trakmičenje pijansita u tom gradu a koje je bilo podržano od mnogih instutucija i sponzora i bilo je posvećeno jubileju – desetoj godišnjici nezavisnosti Crne Gore. Tada su nastupili takmičari iz Srbije, Hrvatske, BiH, Ukrajine, Slovenije, Albanije i Crne Gore.

Ovogodišnje, drugo po redu međunarodno takmičenje pijanista u Tivtu održaće se naredne nedjelje u tri discipline: klavir solo, klavirski duo četvororučno i korepeticija.

“U žiriju su istaknuti pedagozi i umjetnici iz ove oblasti što je na samom početku dalo neprocjenjivu podršku i doprinijelo velikom broju učesnika ove manifestacije.  Ovogodišnje takmičenje okupiće učesnike iz Srbije, Hrvatske, BiH, Ukrajine, Litvanije, Kine, Izraela, Slovenije, Albanije i Crne Gore, a ocjenjivat će ga žiri u sastavu:Vladimir Babin (Hrvatska), Vladimir Mlinarić (Slovenija), Dejan Sinadinović (Srbija), Jurij Kot (Ukrajina), Bojan Martinović (Crna Gora), Olga Borzenko (Ukrajina – Srbija), Marija Grazio (Hrvatska), Melita Benčić (Srbija), Nataša Popović (Crna Gora). Na svečanom  koncertu , 15.maj u 20:30 sati, nastupiće velikani pijaniste današnjice Vladimir Babin, Vladimir Mlinarić, Dejan Sinadinović, Jurij Kot i Bojan Martinović.”- saopštili su iz Muzičke škole Tivat.

Istakli su da organizacija ovog takmičenja oje će se I ubuduče održavati dvake druge godine, osim prilike za nadmetanje nekih od najboljih oijanista iz deset država ima za cilj i da unaprijedi pijanističku pedagogiju i praksu u Crnoj Gori, promovišući tako nove mlade umjetnike.

Najčitanije