21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Travel Channel snimao priču o Titovoj vili

Titova vila – Igalo

Produkcijska ekipa jednog od vodećih i najuticajnijih svjetskih medija u oblasti turizma i putovanja – Travel Čanela (Travel Channel), boravila u utorak u Herceg Novom. Ekipa koju je predvodio Džonatan Leg (Jonathan Legg)  u našem gradu je započela snimanje epizode posvećene Crnoj Gori, a u okviru pete sezone popularnog serijala „Road less traveled“, saopšeno je danas iz TO Herceg Novog.

„Herceg Novi je bajkovita destinacija sa izuzetnim kulturno-istorijskim nasljeđem, sa nevjerovatnih pet tvrđava u samom jezgru grada i draguljima iz novije istorije poput Titove vile “, rekao je Leg koji je i voditelj ovog serijala zasnovanog  na predstavljanju destinacija kroz lokalni idenditet, jedinstveno naslijeđe podneblja, ali i svojevrsnu avanturu kroz nerijetko zanimljive spontane situacije nastale tokom putovanja.

Snimanje u Herceg Novom je započelo sa Titovom vilom Galeb u Igalu, gdje su uz stručnog vodiča snimani kadrovi sa interesantnim detaljima iz same vile i Titovog života.

To je i po tvrdnjama cijele produkcijske ekipe izuzetno interesantna tema za zapadno tržište, a time i potencijalno jako zanimljiva turistička destinacija. Potom je uslijedio obilazak Kanli kule, Starog grada preko Belaviste i glavnog trga do tvrđave Forte Mare. Kopneni obilazak grada je okončan na Škveru, gdje se ekipa ukrcala na jedrilicu i nakon kratkog obilaska hercegnovskog dijela zaliva i snimanja sa mora uputila se ka Perastu odakle je nastavljen obilazak ostatka Crne Gore.

Dolazak američke televizijske ekipe koja će u našoj zemlji boraviti nekoliko dana, organizovala je TO HN u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, a snimljeni materijal će nam biti ustupljen i moći će se koristiti u razne svrhe dok je intencija da se proširi saradnju sa ovom produkcijskom kućom.

Najčitanije