14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik će biti povezan i s Lisabonom i Riyadhom

Press ZL Dubrovnik

Zračna luka “Ruđer Bošković” ovu godinu planira završiti s 2,41 milion prevezenih putnika, što je 12,50 posto više nego lani, rečeno je na godišnjoj konferenciji koja se jutros održala na dubrovačkom aerodromu.

Slijedom porasta broja putnika, ali i broja letova, porasli su i prihodi Zračne luke te je procijenjeno da će ovu godinu završiti s ukupnom dobiti od 5,4 milijuna eura, što je 20 posto više nego lani, ali i više nego što je dobit iznosila rekordne 2019. Ukupni prihodi za 2023. iznose oko 57 miliona eura što je porast od 13 posto u odnosu ne prošlu godinu.

Za sljedeću godinu, osim već najavljenih novih ljetnih i zimskih linija Rayan aira iz ZL Ruđer Bošković najavljuju i pojačane letove drugih kompanija, a posebno ističu kako pregovaraju sa zrakoplovnim tvrtkama oko zimskih letova za 2024./25. godinu.

Najavljeni su novi letovi prijevoznika Ryanair prema 18 destinacija u ljetnoj sezoni te novi let easyJeta- a za Lisabon i Flynas – a za Riyadh.

Značajan rast prometa očekuje se prema Schengen destinacijama kao što su Pariz, Madrid, Amsterdam i Rim te se očekuje povećanje kapaciteta na non – Schengen destinacijama i linijama prema UK – u i SAD – u. Posebno značajne su najave United Airlinesa na interkontinentalnoj ruti New York – Dubrovnik i obratno, koji je najavio nastavak promnetovanja i u sljedećoj sezoni. Detaljnije u prilogu.

Najčitanije