24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Nesvakidašnja izložba: Pozorišne fotografije Duška Miljanića na bilbordima širom Crne Gore

Pozorišne fotografije Duška Miljanića na bilbordima

U okviru programa obilježavanja 70 godina postojanja Crnogorskog narodnog pozorišta, širom Crne Gore u toku je bilbord-izložba fotografija iz predstava nacionalnog teatra, autora Duška Miljanića.

Iz CNP-a naglašavaju da Miljanić dugi niz godina sarađuje s ovim pozorištem, dok izložba fotografija podsjeća na brojne značajne predstave iz njihove produkcije kroz vrijeme.

Crnogorski fotograf Duško Miljanić odrastao u Tivtu, živi i radi u Podgorici od 1995. gdje u Foto-kino klubu usavršava svoje fotografsko umijeće. Diplomirao je i magistrirao fotografiju u klasi prof. Roberta Jankuloskog. Od tada se profesionalno bavi fotografijom, učestvovao je na preko 80 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Duško Miljanić

Kao autor, učestvuje u nekoliko međunarodnih umjetničkih projekata i fotografskih radionica.

Prvu samostalnu izložbu “Sky net” imao je u Ateljeu Josefa Soudeka u Pragu 2006. godine. Njegovi najznačajniji samostalni projekti “Barvale” i “Lica mog vremena”, Ivisible lifes, izlagani u više evropskih centara, predstavljaju ne samo umjetnički rad, već iskorak autora ka društveno angažovanim fotografskim projektima.

Pozorišne fotografije Duška Miljanića na bilbordima

Član je međunarodnog žirija festivala Photodays Rovinj,Balkan Photo Sarajevo,Sarajevo photo festival… Učesnik, voditelj radionica i predavač na više izdanja FLUID festivala i Photo fest Bar.

Za svoj autorski rad u oblasti fotografije i videa, Duško Miljanić je dobitnik više značajnih nagrada na međunarodnim institucijama i festivalima, među kojima su najznačajnije Svjetske asocijacije umjetničkih fotografa FIAP 2014. i Sterijina nagrada za fotografiju u pozorišnoj umjetnosti 2017. godine.Za video rad “Život posle Davida”dobio je više međunarodnih nagrada.

Projekat bilbord-izložbe fotografija realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i medija.

Najčitanije