12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik će ove zime posjetiti više od 58.000 dobrostojećih gostiju

Zrakoplov Freebird Airlinesa u Zračnoj luci Dubrovnik foto Hina

Slijetanjem zrakoplova Freebird Airlines Europe (FAE) sa 170 putnika iz Duesseldorfa u Zračnu luku Dubrovnik u ponedjeljak je počeo zimski charter program putničke agencije W Touristic, koji bi u Dubrovnik trebao dovesti više od 58.000 gostiju, većinom umirovljenika veće kupovne moći.

Direktor putničke agencije W Touristic Akkan Mahmut izjavio je kako je ta agencija, nakon trideset godina, počela 2018. godine raditi na zimskom turizmu, kojeg u Dubrovniku  nije bilo.

„Mi smo mala agencija, a nadam se da će još puno agencija nastaviti našim putem i također raditi zimski turizam. Nadam se da će nas podržati i hoteli i da će ostati otvoreni cijele zime. Govorimo o velikom broju gostiju, umirovljenika velike kupovne moći. Rasprodali smo 99 posto do prosinca, a preko 95 posto svih aranžmana do lipnja”, rekao je Mahmut.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober podsjetio je kako je time nastavljena višegodišnja suradnja na tragu predpandemijskih ostvarenja.

„Nadam se da će zrakoplovi biti puni i ispuniti plan od više od 50 tisuća posjetitelja, koji će u Dubrovniku provesti svoj godišnji odmor i potrošiti svoj novac. Zračna luka Dubrovnik će svemu tome dati punu podršku, jer je riječ o nama jako bitnim tržištima. Ti gosti nam stižu i ljeti pa nam puno znači da popunimo i zimsko razdoblje”, istaknuo je Šober.

FAE je prvi put charter letovima Dubrovnik povezao u rujnu 2019. godine, ali je drugi dio programa bio otkazan zbog pandemije.

Izvor:Hina

Najčitanije