14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Napadač u ruskoj školi ubio 13 osoba, među njima sedmero djece

Foto EPA -pucnjava škola, Rusija

Trinaest je osoba ubijeno, a 21 ranjena nakon što je naoružani napadač otvorio paljbu u školi u središnjoj Rusiji. Škola je u središtu Iževska, grada s oko 650 tisuća stanovnika, u blizini zgrade središnje vlade. Evakuirano je gotovo 1000 učenika i 80 nastavnika. Napadač se ubio, a njegov motiv još nije poznat.

Napadač s nacističkom svastikom na majici ubio je najmanje 13 ljudi u Iževsku, uključujući sedmero djece, objavili su istražitelji. Prema njihovim navodima, napadač je nosio fantomku, a na kratkoj videosnimci vidi se kako leži na podu učionice, potpuno u crnom, s crvenom svastikom na majici.

Vlasti su objavile da je ubijeno šestero odraslih, među njima učitelji i zaštitari. Ozlijeđena je 21 osoba, uključujući 14 djece. Ruska novinska agencija TASS prenosi da je napadač imao dva pištolja i veliku količinu streljiva.

U Rusiji se proteklih godina dogodilo nekoliko pucnjava u školama. U maju 2021. naoružani tinejdžer ubio je sedmero djece i dvoje odraslih u Kazanju.

U aprilu ove godine naoružani muškarac ubio je dvoje djece i učitelja u vrtiću u središnjoj regiji Uljanovsk, također u blizini Kazanja i Iževska, a zatim je počinio samoubojstvo.

Izvor:HRT

Najčitanije