16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik među 50 odabranih odredišta u incijativi EK “Smart Tourism Destinations”

Park prirode Orsula – Dubrovnik foto Boka News

Inicijativa Europske komisije (EK) “Smart Tourism Destinations” (Pametne turističke destinacije) izabrala je Dubrovnik među 50 odredišta koja će dobiti priliku sudjelovati u nizu aktivnosti s ciljem unapređenja praksi održivog turizma, izvijestili su u četvrtak iz Grada Dubrovnika.

Dubrovnik je odabran nakon što se prijavio na poziv “EU Destination Managers” u okviru inicijative “Smart Tourism Destinations” Europske komisije, a kriteriji koje je za to trebao zadovoljiti su prethodna iskustva, motivacija i očekivanja te tehnički kapaciteti destinacije.

Pri tome su, kako dodaju iz Grada Dubrovnika, korištena iskustva i znanja dobivena kroz implementaciju projekata “Altereco” i “Poštujmo Grad” (Respect the City).

“Izbor Dubrovnika kao dionika u ovom projektu još je jedna opipljiva potpora transformaciji destinacije u promotora i predvodnika održivosti i odgovornosti u turizmu. Izabrani dionici će moći sudjelovati na raznim radionicama koje će voditi prepoznati stručnjaci iz raznih područja vezano uz temu “pametnog turizma”, kao i dijeliti iskustva ostalih destinacija i učiti jedni od drugih kako postati ili se poboljšati kao pametna turistička destinacija”, ističu iz Grada Dubrovnika.

“Smart Tourism Destinations” inicijativa je Europske komisije za pružanje potpore gradovima EU-a u olakšavanju pristupa turističkim i ugostiteljskim proizvodima i uslugama kroz tehnološke inovacije. Njihova misija je prenošenje znanja u primjeni inovativnih digitalnih rješenja kako bi pomogli gradovima turizam u vlastitim odredištima učiniti održivim i dostupnim te kako bi poboljšali doživljaj destinacije, pri čemu gradovi u potpunosti koriste svoju kulturnu baštinu i kreativnost.

Izvor:Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije