13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik povezan s New Yorkom!

United-Airlines-Boeing-787

Dva američka avioprijevoznika, United Airlines i Delta Air Lines, ove sedmice pokreću svoje sezonske linije iz New Yorka za Dubrovnik!

Kako je objavio https www.croatianaviation.com još prije nešto malo više od dva mjeseca, dva globalno poznata američka avioprijevoznika krajem tjedna uvode redovne linije iz New Yorka za Dubrovnik.

O važnosti ove linije za dubrovački turizam, pozicioniranje zračne luke i potencijalne nove linije iz SAD-a prema Hrvatskoj već smo pisali, članak možete pročitati OVDJE.

 Inauguracijski let United Airlinesa

Prvi, inauguracijski let United Airlinesa poletjet će u četvrtak, 01. jula, u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu iz Zračne luke Newark, New Jersey, te će u Dubrovnik sletjeti sljedećeg dana, u petak, 02. jula, u 10 sati i 15 minuta po hrvatskom vremenu. Prvi let, kao i sve ostale u ovoj ljetnoj sezoni, United će obaviti sa zrakoplovom tipa B767-300.

Zanimljivo je to da će prvi povratni let iz Dubrovnika za Zračnu luku Newark United Airlines obaviti dan kasnije, 03. julaa, pa će zrakoplov tako noćiti u Dubrovniku. Polijetanje je zakazano u subotu u 11 sati i 20 minuta.

Inauguracijski let Delta Air Linesa

Delta Air Lines inauguracijski let prema Dubrovniku obavit će dan kasnije. Naime, zrakoplov tipa B767-300 ovog avioprijevoznika poletjet će iz New Yorka (Zračna luka John F. Kennedy) u petak, 02. srpnja u 20 sati po lokalnom vremenu, dok je slijetanje u Dubrovnik zakazano u 11 sati i 15 minuta sljedećeg dana.
Delta Air Lines će istog dana obaviti povratni let prema New Yorku, pa će dva američka širokotrupna zrakoplova u isto vrijeme biti u Zračnoj luci Dubrovnik već na samom početku operacija. Polijetanje iz Dubrovnika za JFK planirano je u subotu u 13 sati i 30 minuta.
Već na prvim, inauguracijskim letovima, Delta i United ponudit će čak 440 sjedala iz New Yorka prema Dubrovniku, od čega je čak 56 sjedala u poslovnoj (business) klasi.

U odgovoru na naš upit dvije spomenute aviokompanije izrazile su zadovoljstvo s trenutnim bookingom na njihovim novim linijama prema Dubrovniku, ističući kako su prvi letovi gotovo u potpunosti rasprodani iz smjera New Yorka prema Zračnoj luci Dubrovnik.

Podsjećamo, dva će avioprijevoznika već od ovog petka do početka septembra direktno povezivati dvije zračne luke koje opslužuju planetarno popularni New York (Newark i John F. Kennedy) sa Zračnom lukom Dubrovnik čak 8 puta sedmično.

Dvije nove linije iz New Yorka za Dubrovnik svakako se mogu smatrati avio viješću godine. 

Najčitanije