19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: Predstavljen Dubrovački zimski festival

Dubrovnik – Zimski festival

Za doček Nove godine u Dubrovniku bilježi se rast rezervacija u hotelskom smještaju, a očekuje se da će biti otvoreno desetak hotela, istaknuto je u utorak u Dubrovniku na predstavljanju 10. Dubrovačkog zimskog festivala.

Deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala počinje u subotu 2. decembra paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete uz dubrovačku kolendu.

U večeri prvog dana festivala Dubrovčane će ispred crkve Svetog Vlaha zabavljati Prljavo kazalište. Na istom mjestu kroz prosinac će nastupiti Četiri tenora, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Parni valjak, Nipplepeople, klapa Šufit, Queen Sensation te Ante Gelo i bend, večer uoči dočeka, ali i na dječjem dočeku na Staru godinu u podne.

Glavna zvijezda dočeka je Zdravko Čolić, a Dubrovčani će u 2024. godinu ući uz vatromet. Tradicionalno, na prvi dan nove godine, na Stradunu će se točno u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar, pjenušac i kamenice, zaplesati valcer. DZF će 6. januara 2024. godine zatvoriti Jelena Rozga.

Tradicionalno će se održati i humanitarni Torta Party, Božićni koncert 22. decembra, Novogodišnji koncert na Stradunu i kazališne predstave, uz neizostavno kolendavanje, tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima. Gradski prijevoznik Libertas Dubrovnik za vrijeme DZF-a će voziti besplatno od 17 sati do ponoći.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić istaknula je kako je Dubrovnik u blagdanskom vremenu najzanimljiviji gostima iz regije.

„Zato smo uvjereni da je Zdravko Čolić kao regionalna zvijezda dobar izbor, a imamo izbor najboljih izvođača tijekom prosinca. Potvrda tome su odlične rezervacije u hotelskom smještaju, a vjerujem da je slično i u privatnom smještaju. Dio gostiju će sigurno biti jednodnevni posjetitelji, koji će doći samo na doček”, rekla je Tepšić.

Dodala je kako je poseban naglasak programa na dječjim sadržajima, a održavat će se u svim dijelovima grada.

„Ovo će biti pravi zimski dječji festival, jer su djeca glavni motivator stvaranja programa. Želja je na raznim lokacijama ponuditi različite sadržaje za djecu. U Lazaretima ćemo imati program ‘Baš baština’, a novost su i događanja za školarce u TUP-u, pod zajednički imenom ‘Tip, top, TUP’”, navela je Tepšić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije