10 C
Kotor

Slušaj online radio

Duh avanturizma u Boki: Manifestacija “Svi na Crkvice“ okupila zaljubljenike u prirodu

Svi na Crkvice

Manifestacija “Svi na Crkvice“, koja za cilj ima promociju atraktivnog zaleđa Risna, održana je treću godinu zaredom i time još jednom potvrdila koliki značaj ima za turističku ponudu tog kraja. Pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Kotor (TO Kotor), veliki broj zaljubljenika u prirodu i šaroliki pejzaž, iskoristio je priliku da se upozna sa istorijskim utvrđenjima i uživa u dobro osmišljenom zabavnom programu.

Nakon što je u jutarnjim satima, organizovanim prevozom iz Kotora, Herceg Novog i Tivta, pristigla raspoložena grupa lokalnog stanovoništva i turista, veselo druženje i zanimljiva tura mogli su da počnu.

Da ideja o promociji Crkvica datira još od osamdesetih godina prošlog vijeka, objasnio je jedan od idejnih tvoraca Mišo Samardžić, koji je otkrio da prethodni opštinski rukovodioci nijesu imali sluha za tako nešto.

,,Moram da pohvalim predsjednika Vladimira Jokića koji je prihvatio i shvatio vrijednosti ovog dijela opštine. Crkvice su poznate po tvrđavama iz vremena Austrougarske, a prepoznatljive su po vodenom talogu i zauzimaju drugo mjesto u Evropi po padavinama,” objasnio je Samardžić.

Svi na Crkvice

Direktor TO Kotor Jovan Ristić, ponosan je bio što nakon dvije godine pauze, mnogobrojni posjetioci imaju priliku da se ponovo druže.

,,Ovo je manifestacija koja oživljava prekrasni dio zaleđa Boke. Jedan predio koji nije dovoljno poznat, nažalost ni našim sugrađanima, ni građanima Tivta i Herceg Novog. Kroz ovu manifestaciju pokušavamo da ga približimo, kako bi ljudi provodili što više vremena u prirodi. Pogotovo u ljetnjim danima, kada su velike vrućine, sa svojom djecom i najbližima, dođu, prošetaju i zabave se,” istakao je Ristić.

Sa njim je saglasna i jedna od predstavnica TO Kotor Emilija Radulović, koja je detaljno predstavila program.

Svi na Crkvice

“Ovo godine je koncept više posvećen zabavi, rekreaciji i sportu. Posebno smo ponosni na Gamesfun igre koje su organizovane u saradnji sa Multisport Akademijom Mayer, gdje je na platou kod konjušnice ogranizovan veliki spektar igara i imamo vrijedne nagrade. U saradnji sa Streličarskim klubom Kotor, tu je i streličarstvo. Imamo muzički program sa Đurđom, zatim karaoke sa Ivanom Maksimovićem, kazala je Radulović.

Organizatori su se potrudili i da promovišu posjete tvrđavama Kom i Stražnik, koje su posjetioci imali priliku da obiđu sa Marjanom Šantićem. Osim toga, tu su i panoramske rute sa kojih se pruža pogled na Grahovsko polje i planinu Lovćen. Prisutni su nakon brojnih aktivnosti uživali u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi, organizovanoj na Bazaru domaćih proizvoda.

Svi na Crkvice

Odlična saradnja TO Kotor sa Streličarskim klubom Kotor, Multisport Akademijom Mayer i lokalnim proizvođačima ukusne hrane, pokazala je da ni kiša ne može poremetiti zajednički projekat.

Najčitanije