12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Đukanović raspisao prijevremene izbore u Budvi 5. juna

Budva foto Boka News

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao prijevremene izbore za odbornike u Skupštini opštini Budva za 5. jun.

– Raspisujem prijevremene izbore za odbornike u Skupštini opštine Budva. Izbori će biti održani 5. juna 2022. godine – navedeno je u odluci predsjednika države.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u ,,Službenom listu Crne Gore’’ i u ,,Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi’’.

Vlada Crne Gore je prije dva dana donijela odluku o raspuštanju Skupštine opštine Budva, a funkciju lokalnog parlamenta do njenog konstituisanja vrši Odbor povjerenika.

Odbor čine Sonja Vukićević, dipl. mašinski inženjer, građanka Budve, Miško Rađenović, dr docent u turizmu, građanin Budve, Saša Unčanin, zaposlen u lokalnoj administraciji, Snežana Mugoša, predstavnica Ministarstva finansija i socijalnog staranja, te Radmila Lainović, predstavnica Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Iz Vlade su kazali da i nakon njihovog upozorenja Skupština opštine Budva nije održala sjednicu i nije obezbijedila ostvarivanje svojih funkcija i vršenje zakonom utvrđenih obaveza.

Ocijenjeno je da je na taj način dovedeno u pitanje ostvarivanje prava građana i da su se stekli zakonski uslovi za donošenje Odluke o raspuštanju Skupštine opštine Budva.

Najčitanije