16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dukić 21. na otvorenom prvenstvu Australije

Dukić – Vilamura

žTrosrtuki učesnik Olimpijskih igara, jedriličar Milivoj Dukić, postigao je zapažen rezultat na Otvorenom prvenstvu Australije, koje je završeno prije dva dana.

Na međunarodnoj regati u Adeleidi koja je počela 3. januara Dukić je u konkurenciji 120 jedriličara zauzeo odlično 21. mjesto.

U Australiji je voženo ukupno 11 regata, dok tri nisu vožene zbog loših vremenskih uslova. Dukić je, nakon odličnog jedrenja u kvalifikacijama, ostvario plasman u Zlatnu grupu. Tokom 11 trka u Adeleidi Dukić je ostvario čak četiri plasmana među 10 najboljih, u  dva navrata trke je završavao na drugom mjestu , ali je nekoliko trka završio na pozicijama između 25. i 35. mjesta, što mu je na kraju donijelo plasman na 21. mjesto. Pobjednik Otvorenog prvenstva Australije je domaći takmičaer Mat Vern, drugi je bio Novozelanđanin Tom Sanders, a treći Njemac Filip Buhl.

Ovo takmičenje je poslužilo kao priprema najboljim jedriličarima za Svjetsko prvenstvo koje će od 25. do 31. januara biti održano takođe u Australiji koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu. Na predstojećem mundijalu u Australiji dijeli se sedam viza za Olimpijske igre u Parizu.

Drugi predstavnik Crne Gore na Svjetskom prvenstvu je Tivćanin Ilija Marković, koji se sa selektorom Ilijom –Ilkom Klakorom danas priljučio Dukiću.

Podsjećamo da olimpijsku vizu može da izbori samo jedan jedriličar iz svake zemlje, što predstavlja još veći izazov za dva najbolja crnogorska jedriličara.

Najčitanije