18 C
Kotor

Slušaj online radio

Dukić i Marković na Svjetskom kupu u jedrenju

Laser Markovic hangar Genoa

Više od 700 jedriličara iz 59 zemalja nalazi se u Genovi, u Italiji, gdje jedre treći Hempel Svjetski Cup iz serije za 2019. u olimpijskim klasama. Flota Lasera danas ima prvu regatu a na startu će biti i naši reprezentativci Milivoj Dukić i Ilija Marković.

“Zadovoljni smo ostvarenim u Palmi, ali se ne zadovoljavamo istim. Želimo kontinuirano da napredujemo, a Svjetski Kup u Đenovi je prilika da napravimo korak dalje ka ciljevima, da nastavimo sa prikupljanjem bodova koji su nam bitni zbog plasmana na Svetskoj jedriličarkoj listi. Od Milivoja i Ilije, očekujem da bez imperativa rezultatom pruže maksimum. Ambicije su različite, Dukiću je fokus na Svjetsko prvenstvo koje će biti kvalifikaciono za Olimpijske igre, a Marković za velika takmičenja u juniorskoj konkurenciji koja slijede”

Milivoj Dukić i Ilija Marković su spremni da pruže maksimum, iako prema poslednjim informacijama vremenski uslovi neće biti naklonjeni jedriličarima u Genovi, jer jakog vetra nema i najvjerovatnije ga neće ni biti. Dukić je odlučan u namjeri da nastavi sa prikupljanjem bodova za svjetsku listu i sa tempiranjem forme za Svjetsko prvenstvo u Japanu, na kome će pokušati da stigne do trećih uzastopnih Olimpijskih igara u nizu. Markovićće u konkurenciji sa daleko iskusnijim i starijim takmičarima, nastojati da stekne zlata vrijedno iskustvo za velika takmičenja u juniorskoj konkurenciji, Evropsko prvenstvo za juniore koje se održava u Poljskoj i Svjetsko prvenstvo za juniore u Splitu.

Najčitanije