16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Maškarada na Rakovičkom karnevalu

B&tB in Rakovica 2019

NVU Maškarada Tivat se juče vratila sa sedmog međunarodnog karnevala u Rakovici (Beograd). Maškarada je bila jedna od 30 karevalskih grupa iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Rusije, Italije i Njemačke.

„Prvi put smo učestvovali na međunarodnom karnevalu u Rakovici na zahtjev organizatora sa našom najboljom maskom Ljepotica i zvijer. Na tri bine duž karnevalske trase brojna publika je bila oduševljena našim performansom u kojem je učestvovalo preko 25 članova. Od voditelja, gledalaca i organizatora karnevala smo dobili izuzetno pozitivne kritike i pohvale, a kao nagrada su uslijedili brojni pozivi za učešće na novim karnevalima”, saopštavaju iz Maškarade.

Gradonačelnik Rakovice Vladan Kocić upriličio je svečani prijemza predstavnike Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova i predstavnike karnevalskih grupa. Delegacija Maškarade na čelu sa menadžerom međunaronog karnevala u Tivtu Goranom Božovićem razmijenila je sa organizatorom prigodne poklone, a učestvovala je i u sklopu međunarodnog žirija na đečijem karnevalu održanom dan prije međunarodnog.

„Maškarada nastavlja kvalitetnu promociju Tivatskog karnevala, Tivta i Crne Gore u inostranstvu. Vođeni prošlogodišnjim iskustvom karnevalisti iz okruženja sa nestrpljenjem iščekuju naš karneval, zbog atraktivnosti sadržaja na osnovu kojeg je od starta postao prestižan” saopštavaju iz Maškarade.

Ove godine je na Rakovičkom karnevalu Crnogorska delegacija bila brojna, pored Maškarade Crnu Goru su predstavljali Maškare iz Herceg Novog, Fešta iz Kotora i Feštađuni iz Budve.

Kada su u pitanju dalje aktivnosti Maškarade slijedi intenziviranje rada na organizaciji Drugog međunarodnog karnevala u Tivtu koji se održava od 6-9 juna, a naredni javni nastup Maškarade očekuje se na Budvanskom karnevalu početkom maja ove godine.

Najčitanije